Mapa interactiu

MAPA Confinats 6 grups i 109 alumnes de l'Institut Francesc Ribalta

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 13 d'abril.


Es complica la situació als centres educatius de Solsona. Comença la setmana amb 6 grups de l'Institut Francesc Ribalta confinats, el que suposa un total de 109 alumnes i 11 docents i personal PAE.
De l'institut solsoní s'han confirmat 7 positius entre l'alumnat i un entre els docents.
Segons dades de Salut, l'Escola El Vinyet té un alumnes confinat, Arrels Primària un positiu entre l'alumnat i Arrels Secundària 4 positus entre els alumnes.Fins a 1.050 dels 5.131 centres educatius acumulen 1.784 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dilluns. Una xifra superior a la de finals de setmana passat (967) que implica que 41.143 alumnes estan a casa a causa d'algun positiu, un 2,86% del total d'1,4 milions d'alumnes del país. Fins ara, s'han detectat 8.738 positius als centres educatius, 3.465 dels quals, els darrers deu dies. El nivell de contagis, però, és inferior que a l'exterior dels centres.

On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de positius en centres, 7.818 s'han detectat a alumnes. En tot cas, a banda dels 41.143 alumnes confinats, també ho estan 1.854 docents i personal PAS i PAE, i 201 del personal extern. Així mateix, tan sols hi ha un centre totalment confinat, la Llar d'Infants Nexe de Barcelona, però un 20,5% dels centres tenen com a mínim una aula tancada, per sobre del 18,8% amb que es va tancar la setmana passada.

9,6%centres afectats
490 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 158 municipis diferents.
725aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i sis centres estan totalment clausurats.
18.711persones confinades
De les quals, 17.785 confinats són alumnes (l'1,24% del total), 851 són docents i personal PAS i PAE (0,52%), i 75 és personal extern.
66.667positius detectats
Dels quals, 3.317 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 58.885 positius detectats a alumnes (4,09% del total d'alumnes), 7.136 a docents i personal PAS i PAE (4,35%), i 646 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 Participació