Mapa interactiu

MAPA Ja s'han detectat quasi 4.000 positius per coronavirus a centres educatius

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 13 d'abril.

Fins a 789 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.230 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts. Una xifra quasi idèntica a la de dilluns, dia en què, per primer cop des de la reobertura de les escoles, la quantitat de classes tancades i persones confinades va baixar. El nombre de positius detectats en els centres educatius, però frega ja els 4.000, una xifra assolida en bona mesura gràcies als cribratges massius en escoles de zones amb molts contagis, com Barcelona o les Terres de l'Ebre.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, destacava la setmana passada que ja s'havien fet 36.000 PCR a centres educatius i que la ràtio de positius era inferior al 5% recomanat i per sota de la mitjana catalana, cosa que evidenciaria, segons afirma, que "les escoles són segures". El nivell de contagis a dins dels centres, va insistir, és baix i la majoria arribarien de fora.


​En tot cas, on se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Sigui com sigui, fins ara ja s'han detectat 3.992 positius als centres educatius, 3.552 dels quals, en alumnes. De fet, dels 29.061 confinats, 27.859 també són alumnes, tot i que 1.488 són docents i personal PAS i PAE, i 254, personal extern. Així mateix, tan sols hi ha un centre totalment confinat, la llar d'infants la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, malgrat que en van arribar a haver-hi quatre de totalment tancades. En tot cas, un 15,4% dels centres tenen encara com a mínim una aula tancada.

9,6%centres afectats
490 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 158 municipis diferents.
725aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i sis centres estan totalment clausurats.
18.711persones confinades
De les quals, 17.785 confinats són alumnes (l'1,24% del total), 851 són docents i personal PAS i PAE (0,52%), i 75 és personal extern.
66.667positius detectats
Dels quals, 3.317 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 58.885 positius detectats a alumnes (4,09% del total d'alumnes), 7.136 a docents i personal PAS i PAE (4,35%), i 646 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


Participació