Mapa interactiu

MAPA On són els 823 centres educatius amb aules confinades a causa del coronavirus?

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 13 d'abril.

Fins a 823 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.267 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Les últimes dades fetes públiques pel Departament d'Educació són del 2 d'octubre i apunten a un alentiment en el creixement del nombre d'aules confinades, també per algunes ja s'estan reobrint, passada la quarentena. Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 30.128 persones confinades, a causa de 3.157 positius detectats. Els dos centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat, i la Llar d'infants Picarol, de Vilagrassa. Un 16% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.


9,6%centres afectats
490 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 158 municipis diferents.
725aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i sis centres estan totalment clausurats.
18.711persones confinades
De les quals, 17.785 confinats són alumnes (l'1,24% del total), 851 són docents i personal PAS i PAE (0,52%), i 75 és personal extern.
66.667positius detectats
Dels quals, 3.317 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 58.885 positius detectats a alumnes (4,09% del total d'alumnes), 7.136 a docents i personal PAS i PAE (4,35%), i 646 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


Participació