Orfeó Nova Solsona

​L’Orfeó Nova Solsona rep la Creu de Sant Jordi

El president de la Generalitat de Catalunya va lliurar el guardó a l’entitat en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat

per Orfeó Nova Solsona, Solsona | 25 de setembre de 2020 a les 07:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Dilluns a la tarda va tenir lloc al Palau de la Generalitat l’entrega de la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats en un acte que es va celebrar al Saló Sant Jordi, l’espai principal i més emblemàtic de l’edifici i que acull els actes institucionals de més rellevància i més solemnes. El lliurament va ser presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; acompanyat pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès; les conselleres de la Presidència i de Cultura, Meritxell Budó i Àngels Ponsa; així com el secretari del Govern, Víctor Cullell.
 

Foto: ONSL’Orfeó Nova Solsona va ser representat per la presidenta de l’entitat, Magda Miralles, que va recollir el guardó; i pel seu director, Joan Boix. Com a conseqüència de les mesures restrictives per la Covid-19 i per tal de garantir les distàncies de seguretat, el lliurament es va produir en tres blocs separats. L’Orfeó va ser distingit durant el darrer juntament amb personalitats com l’historiador de l’art Eduard Carbonell, la sociòloga i antropòloga Rosa Maria Garriga, l’orguener Gerhard Grenzing o l’economista Jordi Galí i col·lectius com l’entitat rossellonesa Aire Nou de Bao, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu o la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La cerimònia es va iniciar amb l’entrada dels guardonats i guardonades flanquejats pels mossos d’esquadra vestits amb l’uniforme de gala. A continuació, la consellera de Cultura va oferir unes paraules de benvinguda i agraïment i una vegada lliurats els guardons la cantautora Neus Borrell, acompanyada per Miquel Joan a la guitarra, va interpretar la cançó Tot Dorm a partir d’un poema d’Anna Dodas. La clausura va anar a càrrec del president de la Generalitat i l’acte va finalitzar amb el Cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.El Govern de Catalunya ha distingit l’Orfeó Nova Solsona amb aquest reconeixement per la seva contribució a la propagació dels ideals cívics, ètics i estètics de la música coral, la tradició musical catalana i la cançó popular, com a base i essència de la música nacional. A més, ha reconegut el caràcter secular de l’entitat i la seva participació en nombroses iniciatives locals, nacionals i internacionals així com la seva col·laboració amb reputades personalitats del món musical.


L’Orfeó vol donar les gràcies a la Generalitat per reconèixer una entitat intergerenacional, integrada per persones de diferents orígens i procedències unides per la passió pel cant i la música, així com a les personalitats, entitats i institucions que es van adherir a la petició d’aquesta concessió. També vol remarcar que aquest és un reconeixement dirigit als cantaires, ex cantaires i socis, així com a totes aquelles persones i col·lectius que han fet possible i han format part de la història de l’entitat.


 

 

Participació