Solidaritat

Solidaritat desbordada per ajudar als camps de refugiats a Grècia

El Casal La Fura s'ha quedat petit davant l'allau de material que han portat la ciutadania solsonina davant la crida per ajudar als refugiats a Grècia

per Ramon Estany , Solsona, 17 de setembre de 2020 a les 07:21 |
Una persona lliurant material al Casal La Fura
Gran resposta de la ciutadania solsonina a la crida per ajudar els refugiats del camp de Moria (a l'illa grega de Lesbos) i que es troben en una situació crítica després de l'incendi que l'ha assolat.

Foto: Ramon Estany


A primera hora de la tarda d'ahir dimecres ja s'amuntegaven a les portes del Casal La Fura, punt de recollida del material, mantes i bosses amb aliments. Durant les dues hores fixades per la recollida, el degoteig de persones solidàries ha estat continu. Individualment o en família, s'han anat apropant al Casal La Fura amb bosses i caixes de material: mantes, tendes de campanya, llaunes de conserva, llegums, productes d'higiene, i fins i tot algun nino de peluix.


L'organització s'ha vist sorpresa en positiu per la bona resposta dels solsonins i solsonines i a través de les xarxes socials han mostrat el seu agraïment amb el següent missatge, tot demanant també caixes per embalar el material: 

GRÀCIES!!
Un cop més les veïnes i veïns de Solsona tornem a mostrar màxima solidaritat, aquest cop aportant material per les persones refugiades al camp de refugiats de Moria, a Lesbos.

Volem donar gràcies a totes les persones que heu aportat material!!!
Per poder fer-lo arribar al seu lloc, busquem caixes grans que ens permetin encabir tot el que entre totes hem aconseguit.
ENS AJUDEU!?
BUSQUEM CAIXES GRANS, en bon estat!! En tens!? Porta-les!!!

 

Part dels aliments recollits ahir dimecres a Solsona Foto: Ramon EstanyLa situació a Grècia ja era insostenible i està anant a pitjor després l'incendi que va destruir el camp de Moria a Lesbos la setmana passada. És per aquest motiu que diferents organitzacions estan fent una recollida urgent de productes a diferents punts de l'Estat Espanyol per enviar un contenidor a Atenes que es donarà a Sos Refugiados, que treballa amb persones sol·licitants d'asil que es troben al carrer i en espais improvitzats fora dels camps.

La situació de les persones sol·licitants d'asil a Grècia ja porta anys saturada, ara però amb l'incendi que va destruir el camp de Moria (a l'illa grega de Lesbos) la situació ha anat a pitjor. Malvivien 13.000 en un camp pensat per 3.000, les condicions eren pèssimes.
Algunes d'elles han sigut traslladades a Atenes on també està col·lapsat i milers de persones es troben ja actualment desemparades dormint als carrers o fora dels camps, aquí és on Sos Refugiados proveeix aliments i objectes bàsics. Altres estan sent trasllades a un nou camp a Lesbos el qual ha anunciat el govern grec que serà un camp tancat del qual no en podran sortir. Altres continuen dormint al terra de qualsevol indret de Lesbos esperant l'ajuda d'Europa que mai arriba.

 

 

Participació