Solidaritat

Entitats solsonines fan una crida urgent a recollir aliments i material pels camps de refugiats a Grècia

Per aquest dimecres 16 de setembre, al Casal la Fura, entre les 18.30 i 20.30

per Ramon Estany , Solsona, 15 de setembre de 2020 a les 11:14 |
Un camp de refugiats a Grècia (Arxiu ACN)

La situació a Grècia ja era insostenible i està anant a pitjor després l'incendi que va destruir el camp de Moria a Lesbos la setmana passada. És per aquest motiu que diferents organitzacions estan fent una recollida urgent de productes a diferents punts de l'Estat Espanyol per enviar un contenidor a Atenes que es donarà a Sos Refugiados, que treballa amb persones sol·licitants d'asil que es troben al carrer i en espais improvitzats fora dels camps.

Si voleu col·laborar podeu portar coses al Casal Popular la Fura aquest dimecres 16 de setembre de 18.30 a 20.30. 

Es demana sobretot:
- Mantes

- Sacs de dormir
- Tendes de campanya

- Aliments que no caduquin
- Productes d'higiene bàsics 


La situació de les persones sol·licitants d'asil a Grècia ja porta anys saturada, ara però amb l'incendi que va destruir el camp de Moria (a l'illa grega de Lesbos) la situació ha anat a pitjor. Malvivien 13.000 en un camp pensat per 3.000, les condicions eren pèssimes.
Algunes d'elles han sigut traslladades a Atenes on també està col·lapsat i milers de persones es troben ja actualment desemparades dormint als carrers o fora dels camps, aquí és on Sos Refugiados proveeix aliments i objectes bàsics. Altres estan sent trasllades a un nou camp a Lesbos el qual ha anunciat el govern grec que serà un camp tancat del qual no en podran sortir. Altres continuen dormint al terra de qualsevol indret de Lesbos esperant l'ajuda d'Europa que mai arriba.

Està a les nostres mans també reclamar als nostres governs una acollida digna, que compleixin amb les quotes de reubicació, que es tanquin els centres d'internament i que es creïn vies legals i segures.
 

 

Participació