Successos

Deixen una cria de senglar esquarterada a la casa de l'alcalde de La Coma i la Pedra

El fet ha provocat el rebuig unanim de tots els grups polítics de l'ajuntament, Independents per la Coma i la Pedra "Acord Municipal" i Junts per La Coma i la Pedra

per Redacció , La Coma i la Pedra, 14 de setembre de 2020 a les 15:20 |
Ramon Costa Guinó, alcalde de La Coma i la Pedra
L'alcalde de la Coma i la Pedra (Solsonès) ha denunciat públicament que fa sis mesos que és víctima d'assetjaments. Segons ha relatat a l'ACN el batlle, Ramon Costa, ha presentat fins a cinc denúncies per "atacs" rebuts al seu domicili. El darrer episodi ha estat que uns desconeguts han deixat un cap de senglar al seu jardí, una acció que, segons el batlle, ha estat el "detonant" que l'ha dut a donar a conèixer els fets "per posar-hi fi". Tots els grups municipals de l'Ajuntament han emès un comunicat conjunt en què mostren el seu suport a Costa i recalquen que aquests tipus de fets "no tenen cabuda a la Coma i la Pedra i han de ser investigats per identificar els responsables".
L'alcalde, Ramon Costa, assegura que no sap qui hi ha darrere dels atacs. Sense voler entrar en detalls, explica que a banda del cap de senglar també li han enverinat plantes. "Cada acte per separat no semblava tan importat", diu. No obstant, els ha denunciat tots davant dels Mossos.


Per la seva part, en el comunicat conjunt, les forces polítiques apel·len al fet que si darrere dels atacs hi ha "discrepància política" els autors "han d'entendre que el seu comportament els treu qualsevol raó" i insten a mostrar les seves posicions "a través de la paraula" i per "vies democràtiques".


Tots els grups municipals que formen part de l'Ajuntament de La Coma i la Pedra condemnen els atacs que està patint l'Alcalde al seu domicili de la Urbanització del Port del Comte. No només han atemptat contra béns, sinó que també s'han publicat injuries i s'han comès delictes contra el medi ambient, en deixar-li una cria de senglar esquarterada al seu jardí.

Lamentem profundament aquest comportament que arriba de mans de qui o els qui són

excepció dintre de la comunitat.
La Coma i la Pedra és un municipi petit i tranquil, en el qual la majoria d'habitants suposen tot un exemple de civisme i de solidaritat, tal com estan demostrant en aquests temps difícils a causa de la COVID-19.

Aquest tipus de fets, que són constitutius de delicte, no tenen cabuda a La Coma i la Pedra i han de ser investigats per identificar els responsables i que cap més veí hagi de patir-los. És per això que ja s'ha tramitat la denúncia a les autoritats competents.
Des del govern municipal estem bolcats a millorar el poble i en posar els pilars sobre els quals assentar un futur de prosperitat en un moment en què, precisament, estem travessant per moltes dificultats, res ens distraurà d'aquest objectiu.

Fa poc més d'un any que vam començar a governar a l'Ajuntament i sempre ens ha guiat el
treball pel bé general de La Coma i la Pedra. Sempre hem defensat i defensarem el diàleg
com la millor eina per trobar junts solucions als reptes que tenim al davant.
Així les coses i a falta de la necessària i obligada investigació dels fets, si darrere de l'atac
estigués la discrepància política, interessos estrictament personals o d'un altre ordre, els
violents han d'entendre que el seu comportament els treu qualsevol raó ja que la defensa de les diferents posicions ideològiques es fa a través de la paraula i dins dels principis, valors i per vies democràtiques.

 

Participació