Solidaritat

El Rebost solidari del Solsonès demana col·laboració per fer front a l’augment de la demanda d’aliments

Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys i Creu Roja El Solsonès fan una crida a la població per abastir el banc d’aliments del Solsonès

per Redacció , Solsonès, 30 de juliol de 2020 a les 16:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 El Rebost Solidari, el banc d’aliments inclòs dins del Fons d’emergència social del Solsonès, atenia unes 37 famílies a principi de març. Actualment reben ajuda alimentària unes 76 famílies, xifra que suposa més del doble.

El confinament i la parada econòmica derivada de l’emergència sanitària de la Covid-19 han provocat que moltes persones hagin hagut de demanar ajuda per cobrir una necessitat tan bàsica com l’alimentació. Per això, el repartiment d’aliments lluny d’aturar-se, ha augmentat el nombre de demandes i el volum d’activitat. Fa quatre mesos que les entitats que gestionen el Rebost fan esforços per poder garantir l’aprovisionament i distribució d’aliments. Tot i així, l’estoc d’aliments ha minvat molt ràpidament.


Prop de 5.500 quilos d’aliments distribuïts en mig any

En mig any s’han distribuït gairebé la totalitat dels 5.500 quilos d’aliments recollits al Solsonès durant l’última edició del Gran Recapte, una quantitat que l’any anterior es va distribuir en tot un any. El tipus d'aliments que tenen més demanda en aquests moments són els secs, com arròs, galetes, llet i pasta, i també frescos, com la fruita, verdura i peix.


Com col·laborar-hi?
A part dels aliments que arriben de la Unió Europea, el Rebost solidari s’abasteix de les donacions procedents de particulars i empreses, dels aliments que proporciona la Fundació Banc dels Aliments de Lleida, i dels aliments que es compren des de les entitats que el coordinen.

Qui vulgui fer donacions d’aliments ho pot fer a Càritas (c/ Sant Roc, 4 - 973481920) o a Creu Roja (ctra. de Manresa, Km 50 - 973480652); als punts fixos de recollida de Cal Coll, Ca la Carme Gras, Gasolinera Setelsis, Bon Àrea, Caprabo, Condis i Llobet; o comprant tiquets per producte fresc al Condis, Llobet i Peixateria Romar.
També s’hi pot col·laborar amb aportacions econòmiques al número de compte del Fons d’emergència social (ES20-2100-0081-98-0200353789).

Nova campanya per captar aportacions i voluntariat
Davant d’aquesta situació, les entitats coordinadores del Fons (Ajuntament de Solsona, Consell Comarcal del Solsonès, Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys i Creu Roja El Solsonès) han decidit iniciar una nova campanya que porta per títol “Omplim el Rebost”

Aquesta iniciativa té com a finalitat incrementar l'eficiència del servei i, així, poder oferir una millor cobertura a les necessitats de la població, de manera que plegats puguem fer front a les situacions imprevistes o d'emergència que van succeint.

Per assolir-ho, la campanya consta de tres eixos principals:
 Sensibilització: Es pretén sensibilitzar la població de la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies amb el propòsit que creixi l'empatia i la solidaritat entre els habitants del Solsonès. També implicar a les entitats i clubs de la comarca perquè col·laborin de manera activa, ja sigui en l'eix de sensibilització, participació i/o recaptació.
 Participació: fer una crida per ampliar el voluntariat implicat en el projecte.
 Recaptació: Potenciar les donacions d’aliments i econòmiques de caràcter individual, procedents d’empreses i productors del territori.

Col·laboren amb el Fons i hi donen suport el Consell de la Gent Gran de Solsona, Mans Unides, Petjades, Rotary Club, SOM, Fundació Volem Feina, Xarxa de suport mutu de Solsona, Servei Connectem i Celsona Informació. 

 

Participació