llibres

L'escriptor Rafel Nadal ha signat exemplars de la seva novel·la, «Mar d'Estiu», a la llibreria Pellicer

per Ramon Estany, Solsona | 13 de juliol de 2020 a les 16:15 |
Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Es tracta d'un dels primers actes culturals que es celebren a la ciutat després de la crisi sanitària. La llibreria, que ha habilitat una carpa a l'exterior de la botiga, ha garantit les mesures de seguretat deixant una distància entre els lectors i l'autor. 
 

Foto: Ramon Estany


La llibreria Pellicer de Solsona ha organitzat una signatura de llibres de Rafel Nadal aquest diumenge al matí, en el que s'ha convertit un dels primers actes culturals de la ciutat després de la crisi sanitària. De fet, la llibreria ha aprofitat la placeta exterior de la botiga per ubicar una taula i una carpa per tal que l'escriptor pogués atendre als lectors amb comoditat i seguretat. Els lectors, que han agraït aquest gest de proximitat amb l'autor, han pogut gaudir-hi també d'una breu conversa.

Nadal, a banda de presentar "Mar d'estiu", també duia al sarró un altra novetat recent, "El somni d'en Blai" amb el que el gironí s'atreveix amb la literatura infantil, doncs es tracta d'un emotiu conte sobre la solidaritat i la superació personal:

És la història d'en Blai, un nen que no ha anat mai a l’escola perquè té fibrosi quística, una greu malaltia respiratòria, i aquest any hi anirà per primera vegada. El seu somni és poder desfilar amb els gegants i capgrossos a la festa major, però està segur que mai no ho podrà fer. No obstant, amb l’ajut de tota la classe i la complicitat de mestres i pares, en Blai arribarà a viure experiències increïbles.

Nadal ha signat exemplars de 'Mar d'Estiu', la seva última obra que s'ha publicat durant el confinament. En ella, mostra un "homenatge" al mar de la seva infantesa i joventut. Nadal, però, ha explicat que amb el confinament el llibre ha adquirit "un aire més nostàlgic" que l'inicial a causa del confinament. La novel·la es divideix en tres parts. A la primera, l'autor explica per què necessita parlar de la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs del Mediterrani, com Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat. La descripció de cada un d'aquests espais l'acompanya amb el relat de les experiències, records i reflexions que li evoquen. En la tercera i última part del llibre, l'autor narra el retorn, una reflexió sobre l'experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.

 

Participació