Selectivitat

​Solsona s’estrena avui com a seu de la selectivitat amb entrades esglaonades per ordre alfabètic

96 estudiants solsonins, de Cardona i Súria han accedit a l’Institut Francesc Ribalta a partir de les 8 del matí per examinar-se de les PAU

per Ramon Estany, Solsona | 7 de juliol de 2020 a les 08:53 |
Estudiants entrant en fila ordenada a l'Institut per fer la Selectivitat | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant els quatre dies de la selectivitat els alumnes faran tots els exàmens a la mateixa aula, amb un màxim d’entre 13 i 14 estudiants. El tribunal s'ha constituït avui a les 7 del matí perquè les proves poguessin començar a les 9, mentre que els accessos de l'alumnat eren a partir de les 8, de manera esglaonada seguint l’ordre alfabètic per evitar acumulacions de persones.

Els exàmens tenen lloc a  les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 3 de la tarda, amb una hora i mitja de prova i el mateix temps de descans per tenir temps suficient per ventilar els espais i fer les tasques de neteja pertinents. En qualsevol cas, els estudiants han de romandre a l’aula durant la primera hora d’examen, temps que es recomana que s’utilitzi per revisar bé la prova i assegurar-se d’haver identificat correctament les proves amb les etiquetes corresponents. En cas de duplicitat, que a un estudiant li coincideixi l’horari de les proves de dues matèries diferents, té l’opció de fer-les seguides o de realitzar un descans de mitja hora entre l’una i l’altra. Al marge de l’excepcionalitat de les mesures sanitàries, el canvi de dates i l’augment de la durada de les proves de 3 a 4 dies, una de les novetats és l’augment de l’opcionalitat.

 

Foto: Ramon Estany


A la Catalunya Central enguany s’ha passat de 6 a 10 tribunals, presidits per professors universitaris i amb personal del Departament d’Educació, tant de primària com de secundària, com a vigilants. Per tal de garantir la seguretat dels alumnes, el Procicat ha establert un protocol que, entre altres qüestions, marca que primer ha d’entrar l’alumnat de les aules que estan més lluny o que primer surten els estudiants que estan situats més a prop de la porta, tot plegat, amb la finalitat d’evitar contagis. En cas que algun estudiant tingui alguna de les causes de força major contemplades, com per exemple estigui malalt, pateixi la defunció d’un familiar de primer o de segon grau o es trobi amb algun problema de trànsit per arribar a les proves, tindrà dret a examinar-se amb el tribunal d’incidències la setmana vinent. Les Proves d’Accés a la Universitat s’allargaran fins divendres i els resultats es notificaran el dia 27.


             

 

Participació