Institut Francesc Ribalta

Júlia Plans, de l'Institut de Solsona, obtè l'accèssit al concurs de fotografia matemàtica

per Redacció , Solsona, 2 de juliol de 2020 a les 08:37 |

A l'Institut Francesc Ribalta es va organitzar durant el passat mes de març per setè any consecutiu el Concurs de Fotografia Matemàtica. Les fotografies guanyadores de cadascun del nivells de la convocatòria van participar en la vint-i-unena edició del Concurs de Fotografia Matemàtica d’àmbit català convocat per l'ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques). A l’edició d’enguany hi van haver 30000 participants a tot Catalunya entre totes les categories.

El jurat de l'ABEAM va decidir atorgar un accèssit a la Júlia Plans i Vilaseca com a autora del la fotografia de títol Matemàtica de la llum presentada en la categoria d’ensenyaments postobligatoris. Es va valorar la seva capacitat de mostrar figures sinusoïdals a través de la refracció de la llum dins un got.


La Júlia va ser convocada el passat dilluns dia 29 de juny, a les 5 de la tarda, a l'acte de lliurament de premis. Es tenia previst fer aquest lliurament de manera presencial al proper curs, però tots els indicis fan pensar que a l’inici del curs encara no serà possible fer un acte d’aquestes característiques on s’han d’agrupar i interactuar una gran quantitat de persones, per la qual cosa es va decidir fer un acte de lliurament de premis virtual a través d’un programa en directe en streaming. Durant l'acte es va fer una presentació de totes les fotografies finalistes amb alguns comentaries didàctics, cosa que va fer que l’acte fos divertit i engrescador. A més es va organitzar un sistema de votació popular amb el que qualsevol persona podia votar la seva foto preferida d'entre les finalistes. D'aquesta manera van donar el premi especial del públic.­

 

Participació