LLibres

Dolors Ribera publica el seu primer llibre de relats

Dolors Ribera (Pinell del Solsonès, 1955) acaba de publicar Diari d’un negre (Editorial Comte d’Aure)

per Redacció, Pinell de Solsonès | 29 de juny de 2020 a les 21:17 |
Dolors Ribera
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Es tracta d’un recull de contes que, sota el títol Diari d’un negre (Editorial Comte d’Aure), volen ser un homenatge a tots aquells autors i autores que s’han mantingut en l’anonimat i que han posat el seu talent al servei d’altres persones.

L’autora estudia, des de fa anys, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on s’ha format i segueix l’itinerari formatiu especialitzat en narrativa i, concretament, en el conte.


Amb una prosa àgil, directa i treballada, Ribera presenta un ampli ventall de personatges, tan propers com entranyables. Els seus contes recreen moments quotidians, on ella és capaç no només de trobar-hi històries amagades, sinó també de descriure’n l’amalgama de sentiments, pensaments i contradiccions que les amara. 

L’escriptora, llicenciada en psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dedicat la seva vida professional a l’ensenyament. És autora de dues publicacions sobre l’adolescència , els seus conflictes i possibles solucions.


Per a aquest primer llibre de relats, es serveix de la figura de la persona que escriu anònimament per a altra gent i lliga, a través d’aquest personatge (que històricament s’ha conegut com a negre literari), els diversos contes que integren Diari d’un negre. 

Tots els relat del llibre han estat escrits al llarg dels últims dos anys, i per crear-los l’autora afirma haver-se inspirat en el món que l’envolta: des dels detalls més petits del dia a dia fins a les converses o persones que li han passat pel costat. Fent gala d’una sorprenent capacitat d’observació, en la seva escriptura sovint sembla que el focus s’aturi en el punt més inesperat, on l’autora sap estirar-hi el fil d’una història que ens atrapa, ens emociona o ens diverteix.

 

 

Participació