Flama del Canigó

La Flama del Canigó als peus de la Mare de Déu del Claustre

per Ramon Estany , Solsona, 25 de juny de 2020 a les 08:20 |
L'Hereu i la Pubilla de Solsona han fet l'ofrena d'un ram de flors i una llàntia a la Mare de Déu del Claustre | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com cada any, la primera aturada que fa la Flama a l'arribada a Solsona, és la visita a la Mare de Déu del Claustre. Enguany, en un format més reduït per les normes de prevenció de la Covid-19, la comitiva, integrada per membres d'Òmnium Solsonès i els representants del pubillatge solsoní, la pubilla i l'hereu, Maria Ramonet i Ferran Castells, i la donzella i el fadrí, Claudia Rafart i Dario Rafael Romero, han arribat a les 7 de la tarda a la Capella del Claustre, on han estat rebuts per l'administrador president de la Confraria del Claustre, Mn. Josep M. Besora.

Foto: Ramon Estany


La presidenta d'Òmnium Solsonès, Rosa Cases, ha dirigit unes paraules de benvinguda, tot recordant que la Flama té una simbologia vinculada a la persistència i la vitalitat de la nostra cultura i expressa la unitat de la llengua i la unitat de la nació catalana.

És, a més, símbol d'un passat, d'un pressent i un futur per compartir, amb el foc com a imatge d'un poble viu que no es rendeix. per què som cultura, per què som festa, per què som tradició.

Presentació de l'acte a càrrec de la presidenta d'Òmnium Solsonès, Rosa M. Cases Foto: Ramon Estany


Cases ha destacat que aquest any 2020, la Flama té un significat especial: és un record per a totes aquelles persones víctimes de la pandèmia, i un agraïment i homenatge a tothom qui ha estat en primera línia, sense oblidar els presos polítics i exiliats.

Finalment, Cases ha demanat que la Flama es mantingui sempre encesa com a símbol de democràcia i justícia.

Encesa de la llàntia del Claustre amb la Flama del Canigó Foto: Ramon Estany


Tot seguit, Mn. Josep M. Besora ha dirigit unes paraules als assistents (vegeu notícia anterior) on a banda de tenir un record per les víctimes de la pandèmia ha criticat els altres virus que ens afecten, com el terrorisme d'estat, els delictes fiscals o el creixement del racisme.

 

Foto: Ramon Estany


Després d'aquests breus parlaments, i acompanyats per la solemne música de l'orgue del Claustre, interpretat per Josep M. Tripiana, s'ha procedit a encendre amb la Flama les dues llànties del presbiteri de la Capella, i  l'hereu i la pubilla de Solsona, en Ferran Castells i Maria Ramonet, han pujat al cambril per fer l'ofrena d'una llàntia i un ram de flors a la Patrona de Solsona.
 

 

Participació