Flama del Canigó

L'ofrena al Claustre de Solsona clama contra els altres «virus» que assetgen Catalunya

En el seu discurs, Mn. Besora ha recordat els escàndols recents de la corona espanyola i els recents casos de racisme patits a Catalunya

per Ramon Estany , Solsona, 24 de juny de 2020 a les 12:09 |
Encesa de la llàntia del Claustre amb la Flama del Canigó | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la seva arribada a Solsona, la Flama del Canigó realitza una primera visita a la Capella de la Mare de Déu del Claustre, patrona de Solsona, per fer-hi la tradicional ofrena en forma de llànties. Enguany, a causa del coronavirus, s'ha fet de manera més senzilla, amb la presència de representants d'Òmnium Solsonès i del pubillatge solsoní.

Mn. Josep M. Besora, President de la Confraria del Claustre, ha donat una càlida salutació de benvinguda als portadors de la flama, "símbol de germanor, de pau, de joia, de pervivència de la nostra llengua i que oferiu a la nostra Mare de Déu del Claustre, aquí, a la casa de tots els solsonins."

 

Foto: Ramon Estany


Ha començat el parlament recordant el lema d'enguany ""Encenc una flama per tu", en record i en una llum pels que han lluitat i lluiten contra el coronavirus. També un homenatge a tothom que ens ha deixat i a tota la societat civil que s'ha organitzat en xarxes de solidaritat."


Mn. Besora, ha subratllat, però, que "Vivim en una societat que pateix altres virus. Seguim amb notícies del món judicial contra els nostres representants. I seguim amb la nostra gent a la presó i a l'exili per organitzar un referèndum sobre el nostre futur."

També ha lamentat que "mentre això passa, s'impedeix cercar la veritat sobre el terrorisme d'estat i sobre els delictes fiscals de persones que se'ns diu són inviolables, que no se'ls pot jutjar... són intocables. És irrisori pensar com aquesta mateixa gent s'omple la boca dient que la justícia és igual per a tothom. No és veritat!!"


I finalment s'ha mostrat dolgut per què "Malauradament també a casa nostra ha sorgit el virus del racisme. Tampoc hi podem estar d'acord. Volem un país net, on es respecti a totes les persones, vinguin d'allà on vinguin i pensin el que pensin."
 

Foto: Ramon Estany


El mossèn ha acabat el seu parlament desitjant "Que aquesta flama que porteu sigui un signe vivent d'un país que vol viure net, lliure i en pau.
Que la nostra Mare de Déu del Claustre ens hi ajudi. MARE NOSTRA DEL CLAUSTRE. ELS VOSTRES FILLS PROTEGIU"

 

Participació