Diputació de Lleida

​La Diputació aportarà 283.000 euros a la futura "Illa cultural de Solsona"

Es debatrà al ple que s’ha de celebrar el proper 18 de juny i tracten de qüestions relacionades amb l’eficiència energètica, i el foment del patrimoni natural, turístic i cultural

per Redacció , Solsona, 17 de juny de 2020 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple de la Diputació del proper dijous 18 de juny debatrà l’aprovació de diferents convenis de col·laboració amb els consells comarcals de l’Alt Urgell, el Solsonès i el Pallars Jussà, corresponents a projectes FEDER de Catalunya 2014-2020.

Concretament, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, aportarà 283.466,29€ per a l’operació “Illa cultural de Solsona, un eix vertebrador del turisme i la cultura al Solsonès”, que correspon al 25% de les despeses elegibles.

 
El Consell Comarcal del Solsonès ha elaborat l’operació “Illa cultural de Solsona, un eix vertebrador del turisme i la cultura al Solsonès”, que proposa la rehabilitació de les cases de Cal Metge Solé i Cal Manel, situades al núm. 15 i 17 del carrer del Castell de Solsona, via principal i eix comercial de la ciutat històrica, perquè esdevinguin un equipament amb diversos usos, els més destacats dels quals són el d’alberg juvenil, casa del Carnaval i espai de descoberta amb miradors. També es pretén garantir la correcta conservació dels immobles, ja que cal remarcar que la casa de Cal Metge Solé (antiga farmàcia Pallarès) està catalogada com a bé cultural d’interès local per l’Ajuntament de Solsona. Aquests equipaments, juntament amb la biblioteca Carles Morató (edifici annex), ja construïda a l’edifici casa Morató (BCIL), conformaran l’illa cultural de Solsona.

 
“Illa cultural de Solsona, un eix vertebrador del turisme i la cultura al Solsonès”, compta amb una despesa elegible final de 1.492.405,48€, i un cofinançament FEDER de 746.202,74€.

 

Participació