Corpus

​Una Missa de Corpus atípica amb presència mínima d'autoritats locals

per Ramon Estany , Solsona, 15 de juny de 2020 a les 17:16 |
Alcalde i regidores de Solsona a la Missa de Corpus

Diumenge passat va ser Corpus, una festivitat religiosa que enguany ha estat marcada per les mesures de prevenció de la COVID-19: distanciament físic dels fidels i gel hidroalcohòlic a l'entrada del temple.

Tot i així, la celebració religiosa, que tradicionalment s'emmarca en els actes festius i populars del Corpus solsoní, va comptar amb la presència d'un centenar de fidels, i entre aquests, a primera fila, una petita representació del consistori municipal, amb l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, la regidora de cultura, Judit Gisbert, la portaveu del PSC, Encarna Tarifa, i el portaveu de Junts per Solsona, Marc Barbens. Els regidors de la CUP, com en altres ocasions, no van assistir a l'ofici religiós.


L'únic  element que ens advertia la presència del consistori a la missa va ser la ubicació del banc de les autoritats, per bé  que alcalde i regidores no van acudir-hi amb els símbols oficials, l'alcalde no duia la vara, i les regidores no duien ni medalla ni banda.

Malgrat tot, el bisbe de Solsona, que presidia la celebració, va tenir una mostra d'agraïment per la deferència de l'alcalde i regidores d'assistir a la celebració, en una festa tant assenyalada per la ciutat.


Xavier Novell va recordar que per prudència, "enguany no hi ha festa popular ni tant sols processó a l'exterior de l'església (la processó es va fer, però a l'interior de la nau central de la Catedral).

El prelat solsoní, fent seves  les paraules que fa uns dies va dir l'alcalde de Solsona en que demanava responsabilitat a la ciutadania, exhortava als fidels a vetllar per què "la nostra presència a l'església no sigui un risc per a ningú. Que l'Eucaristia sigui medicina i no perill, sigui protecció, ajuda, consol i fortalesa."

 

Arxivat a:
Societat, Corpus, missa
Participació