Cultura

​L'Orgue de Cardona sonarà de nou pels difunts de la vila

A partir del proper 30 de maig, els dissabtes al vespre la parròquia de Cardona dedicarà setmanalment una missa a la memòria dels difunts de la vila, solemnitzada amb l'orgue restaurat.

per Redacció , Cardona, 28 de maig de 2020 a les 15:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cardona ha estat un municipi durament castigat per la pandèmia de la Covid-19, amb un percentatge de difunts a l'entorn de 1% de la seva població. Per tal de poder acompanyar en el consol als seus familiars, la parròquia de Cardona celebrarà cada dissabte un ofici dedicat a la memòria dels finats fins a poder acomiadar-los a tots. 

En el transcurs d'aquestes cerimònies sonarà de nou l'orgue del temple cardoní que, d'ençà de la tardor de 2018, s'ha sotmès a un complert procés de restauració finançat gràcies a l'aportació econòmica de nombrosos cardonins. La intervenció realitzada pel taller de Caius Mujal ha consistit, fonamentalment, en la desinsectació, consolidació d’elements i neteja superficial del mobiliari; la reparació dels contactes elèctrics de la consola; el trasllat de la consola a la nau lateral; la desinsectació i restauració de les esquerdes i forats dels tubs de fusta; la renovació de las membranes dels tubs; la reparació i soldadures dels tubs metàl·lics. 

En l'actualitat, el procés de reparació es troba ja en la seva darrera fase, cosa que permet fer sonar una part dels registres de l'instrument. El proper dissabte, els seus tubs tornaran a omplir-se d'aire per dir adéu als cardonins traspassats els darrers mesos. 

 

Participació