Estiu

L'Esplai Riallera veu impossible fer campaments aquest estiu

per Ramon Estany , Solsonès, 25 de maig de 2020 a les 12:55 |
Imatge d'un campament de l'Esplai Riallera (Arxiu)
Els monitors de l'Esplai Riallera han acordat que, provisionalment, si les mesures no canvien, aquest estiu no es faran ni campaments ni rutes.

Tal com ha explicat a NacióSolsona un dels caps dels monitors de l'Esplai solsoní, Marc Segués, les mesures dictades per la Generalitat per la desescalada de la Covid-19,  són poc flexibles: S'exigeix que els grups de nens siguin com a màxim de 10 infants, i entre aquests 10 nens i els monitors sempre hi ha d'haver dos metres de separació.


També s'obliga a seguir uns nous protocols de seguretat, els monitors han de preparar-se amb cursets de desinfecció d'espais, amb formació per tenir cura de la salut dels nens. A més cal una desinfecció sistemàtica dels espais i un control d'entrades i sortides. Tampoc no es podran banyar al riu i estarà prohibit jugar amb material comunitari com pilotes o cartes.
Serà obligatori mantenir un registre continu dels infants davant qualsevol simptoma. A més, l'encarregada de cuinar i comprar el material no podrà estar mai en contacte amb la canalla.


Per totes aquestes raons, l'Esplai Riallera ha decidit "provisionalment" després de molts anys, no fer els campaments ni les rutes, per què veuen impossible complir aquestes condicions, i per què damunt de tot hi ha la salut de la canalla.

Segués adverteix que les mesures no són realistes i obliguen a unes inversions i despeses que no pot assumir l'Esplai ni tampoc les famílies dels infants, en un moment de crisis econòmica.


El cap de l'esplai solsoní també alerta de les conseqüències psicològiques que poden patir els infants durant 10 dies de campaments amb l'angoixa de mantenir les distàncies entre ells i estar constantment controlats.

 

Participació