Desconfinament

Solsona no pot flexibilitzar les franges horàries i reclama que també es tingui en compte la incidència del coronavirus

L'alcalde lamenta que molts ciutadans "ja se n'havien fet a la idea"

per Redacció , Solsona, 23 de maig de 2020 a les 09:27 |
David Rodríguez, parlant amb un dels firaires del mercat de Solsona, aquest divendres | Ramon Estany

Les decisions sobre el desconfinament que pren el govern espanyol posen en evidència algunes disfuncions al territori. Solsona és un municipi amb uns 9.000 habitants i una densitat de més de 500 hab/km2. La matemàtica els situa fora de l'eliminació de les franges horàries que ha aprovat el govern espanyol per a municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat inferior als 100. L'alcalde, David Rodríguez, ha criticat que el govern fes l'anunci fa gairebé una setmana i ha lamentat que els veïns "ja se n'havien fet a la idea". A més, creu que també s'hauria de tenir en compte la incidència del virus, que a la ciutat és "molt baixa". 

La darrera ordre publicada pel govern espanyol al BOE que elimina franges horàries en municipis de 10.000 habitants no servirà per a la capital de la comarca del Solsonès. Amb poc més de 9.000 habitants i una extensió de 17,7 km2, la densitat poblacional se situa per sobre dels 500 habitants quan el límit és 100.


L'alcalde, David Rodríguez, ha lamentat que cada setmana s'hagi d'estar pendent "fins a l'últim moment" del detall dels anuncis que fa dies abans el president espanyol, Pedro Sánchez. En aquest cas, l'anunci es va fer diumenge passat, però l'ordre no s'ha publicat al BOE fins aquest divendres al matí. "Molts ciutadans ja sortien a passejar sense tenir en compte les franges perquè ja ho havia anunciat el president", ha explicat. "Ja ho donaven per suposat i molts no esperen a veure què diu el detall al BOE", ha afegit. En aquest sentit, Rodríguez ha demanat més claredat a l'executiu espanyol en la presa de les decisions.

Des de Solsona, un municipi amb baixa incidència per coronavirus, també es reclama que aquest factor es tingui en compte a l'hora de decidir la desescalada. En el seu cas, el nombre d'afectats al municipi no arriba a la trentena, amb cap incidència a la residència geriàtrica i una desena de defuncions a nivell comarcal.

 

Participació