L'entrevista

​«La gent té moltes ganes de sortir al carrer i de prendre alguna cosa»

La Dolors és un exemple com malgrat la crisi, sempre es pot començar un nou negoci

per Ramon Estany , Solsona, 8 de maig de 2020 a les 10:40 |
La Dolors ens ha mostrat com ha quedat el nou Embut | Ramon Estany
El Frankfurt l'Embut de Solsona és un petit i popular establiment ubicat el bell mig del nucli antic  de Solsona. Els seus anteriors propietaris el van posar en traspàs a finals de Carnaval, i poques setmanes després n'agafava les regnes, la Dolors, una barcelonina que ha volgut fer un canvi d'estil de vida, deixant la feina que tenia de directora de cirurgia plàstica.

- Dolors, com va anar que agafessis aquest local, L'Embut?

Jo soc de Barcelona, i treballava de directora de cirurgia plàstica. En un moment donat, vaig voler fer un canvi d'estil de vida i vaig venir a viure a comarques. Aquí Solsona vaig veure que l'establiment es traspassava, em va agradar el local i la situació, i vaig decidir-me.
La mala sort, però, va voler que tres dies després es decretés el confinament per la pandèmia.

- I malgrat tot, no t'has fet enrera?
Doncs, no. Es clar, m'havia de posar a fer les obres de reforma del local, i tot eren problemes per rebre el material, i trobar professionals que fessin la feina. Al final, gairebé tota sola, m'he hagut d'espabilar, per pintar, empaperar i posar el terra.


-Has fet molts canvis al local?
He respectat l'estructura tal com estava, terra i taulell, he pintat prestatges, murals i parets, el terra l'he canviat posant aquest vinil que està de moda.

-Si no hagués estat pel confinament, ja hauries obert?
Si, i tant, ja faria algunes setmanes que estaria funcionant.  El bo que ha tingut aquest temps de confinament és que he pogut dedicar el temps que ha calgut per fer al meu ritme les obres pel local.

-Veig que tens el local ja a punt, quan esperes obrir?
M'esperaré encara una mica, fins que puguem obrir a dins. La terrassa que disposo, de tres taules, no em surt  a compte, encara que només deixin un 50 per cent. És l'opinió majoritària de molts establiments de Solsona, que obrint fins i tot a mitjes la terrassa, no surten els números. Així que paciència, i a esperar per més endavant.

-No estas espantada o preocupada per la situació econòmica que ens caurà un cop passi el confinament i es torni a la vida normal?
Sí, però el que confio és que la gent té moltes ganes  de sortir al carrer, de prendre alguna cosa, de retornar a la normalitat. I encara que sigui lent, s'ha de ser positiva i optimista i pensar que la gent té moltes ganes de beure la seva cerveseta o prendre's el seu cafè, i que anirem tirant.

-Abans explicaves que has mantingut l'estructura del local, també conservarà el nom pel que fa dècades és conegut a Solsona?
Doncs sí, estigueu tranquils, seguirà sent L'Embut, amb l'afegit que es dirà "L'Embut de la Lula", i és que em dic Dolors, però moltes vegades em diuen Lula, i per això es quedarà aquest nom.

 

Participació