Institut Francesc Ribalta

Un centenar d'imatges han participat al concurs de fotografia matemàtica de l'Institut

per Nació Solsona , 7 de maig de 2020 a les 22:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les característiques més destacables de la fotografia matemàtica és la seva pluralitat. La senzillesa en la seva execució permet que qualsevol estudiant pugui sentir-se còmode treballant matemàtiques i pugui valorar els conceptes matemàtics com a propers i assequibles. És una eina que permet trencar amb la visió inabastable que massa vegades tenen les matemàtiques.

Cal aprendre a mirar amb ulls matemàtics per poder gaudir de la subtilitat de les coses petites, de la magnificència de les coses grans, del color de la llum, del so, del ritme i de la natura. Amb aquest objectiu, l'Institut Francesc Ribalta ha organitzat durant el mes de març i abril, per setè any consecutiu, el Concurs de Fotografia Matemàtica. 


Enguany s´hi han presentat 105 fotografies entre alumnat, professat, PAS, pares i mares. Els premiats de cadascun del quatre nivells de participació establerts han estat els següents:

Nivell 1r i 2n d’ESO
Fraccions florals (Emily White Graus)


Nivell 3r i 4t d’ESO
Sense compàs (Ibai González Solana)

Nivell 1r batx., 2n batx. i cicles
La matemàtica de la llum (Júlia Plans Vilaseca)


Nivell Professorat, PAS, pares i mares
Pentàgon de primavera (Montse Pujantell Arnau)

Aquestes fotografies participaran en la vint-i-unena edició del Concurs de Fotografia Matemàtica d’àmbit català convocat per l'ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques). 

El lliurament de premis es farà el mes d’octubre a

 

Participació