Solidaritat

Donatiu de 5.000 euros d’Electra del Cardener al Fons d’emergència social de Solsona

L’Ajuntament agraeix aquesta aportació i la “sensibilitat” de la companyia local d’aplicar un 10% de descompte a la factura d’abril per a tots els abonats

per Redacció, Solsona | 6 de maig de 2020 a les 18:51 |
Miryam Jounou i Guillem Reig, en representació de la companyia elèctrica, mostren el xec amb la seva aportació | Electra del Cardener
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

La companyia solsonina Electra del Cardener ha fet una donació de 5.000 euros al Fons d’emergència social de Solsona. Aquesta és una de les injeccions econòmiques més importants que ha rebut darrerament el principal programa d’ajut social impulsat en l’àmbit local per atendre famílies vulnerables del municipi que no poden cobrir algunes de les necessitats més bàsiques. 


L’actualització de les bases dels ajuts del Fons d’emergència social, precisament, per adaptar-les a les necessitats derivades de la crisi socioeconòmica causada per la COVID-19 i l’aportació extraordinària de l’Ajuntament de 50.000 euros més és un dels punts sobre els quals deliberarà el Ple municipal aquest dijous. 

Una de les iniciatives incloses dins aquest programa és el Rebost Solidari del Solsonès. Des de l’inici de l’emergència sanitària aquest banc d’aliments ha passat d’atendre 39 famílies (111 persones) a 62 (175), fet que suposa un increment del volum d’usuaris del 57,6 per cent. Altres tipus d’ajut coberts per aquest fons són per a l’habitatge, l’atenció i cura dels infants i per a formació que faciliti l’accés al mercat laboral. La valoració de les sol·licituds la fa una comissió tècnica integrada pels Serveis Socials Bàsics, Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys i Creu Roja del Solsonès. 


L’Ajuntament va impulsar la creació del Fons d’emergència social el 2008 per donar resposta a les situacions d’urgència provocades per la crisi econòmica. S’hi va adherir també com a part gestora Càritas Arxiprestal i, com a entitats i institucions col·laboradores, també en formen part el Consell Comarcal, Creu Roja, el Consell de la Gent Gran de Solsona, Mans Unides, Petjades, Rotary Club de Solsona, SOM, Volem Feina, el Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local i Celsona Informació. Des de l’inici de l’estat d’alarma també hi col·labora activament la Xarxa de suport mutu de Solsona. 

La regidoria d’Afers Socials de Solsona agraeix el donatiu d’Electra del Cardener en aquest context d’excepcionalitat, així com la “sensibilitat” de la companyia local d’aplicar un 10 per cent de descompte en la factura de la llum de l’abril per al conjunt d’abonats. Aquesta rebaixa s’aplicarà sobre el terme d’energia, concepte que correspon a la part del consum. 

Però la companyia elèctrica no és l’únic negoci que suma esforços per contribuir a pal·liar els efectes negatius del confinament. Els responsables del Fons d’emergència social també destaquen els donatius en forma de productes alimentaris de diversos establiments i productors locals de la comarca des que va esclatar la crisi del coronavirus.  

 

 

Participació