Carta dels Lectors

​La llei no hauria de ser per tothom igual?

Carme Blauverd

per Carme Blauverd , Solsona, 6 de maig de 2020 a les 17:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANIFESTO: He tingut constància que el passat 23 d’abril, St. Jordi, la Policia Local va comparèixer en alguns establiments per a fer-los retirar les roses que tenien destinades a la venda al públic, dient que no es podia vendre roses i, no obstant, en algun altre establiment se’n van poder distribuir, naturals, de ganxet o de paper.

Segons sembla, per Sant Jordi es podia comprar un roser, però no una rosa; també es podia comprar un ram de roses per Interflora o Amazon, portant-les a domicili, però no es podia comprar en els establiments visitats per la Policia una rosa. Té algun tipus de sentit tot plegat? Jo diria que és una mostra d’irracionalitat o manca de tolerància deguda a la denúncia per part d’algú.


Entenc que cal felicitar-nos del comportament que, en general, ha tingut la ciutadania en aquest temps i, especialment, agrair tothom que està cara al públic donant servei a la ciutadania i, per això, entenc també que hi hagi hagut una certa tolerància en alguns establiments, tolerància que més hi hauria d’haver-hi hagut la diada de Sant Jordi. Però no puc deixar de pensar si aquest tracte diferenciat, és segons qui sigui la subministradora de roses, ja que el dia 3 i 4 de maig en algun establiment es va vendre roses sense cap tipus d’impediment.

La llei no hauria de ser per tothom igual? En tot cas, recordar-vos que es va convenir amb l’Ajuntament de Solsona que, per part dels serveis funeraris, s’oferiria a les famílies els meus serveis florals, a part de les dues floristeries de “Cal Ros” o “Plantes i Flors Rendé”, la qual cosa em consta que no es fa. I, per això, torno a preguntar-me: hi ha alguna raó de perquè no s’hagi fet?


Solsona, 6 de maig de 2020
 

 

Participació