Confinament

Les famílies amb infants de Solsona gaudeixen del primer permís per sortir a passejar

per Redacció , Solsona, 27 d'abril de 2020 a les 08:42 |
Una mare amb la seva filla contemplen la buidor dels carrers de Solsona | Ramon Estany

Aquest diumenge ha estat el primer dia de sortida controlada permesa per als nens i nenes, i les famílies de Solsona ho han aprofitat per passejar pels carrers i places buits de la ciutat. S'ha pogut veure pares i mares per separat acompanyant als fills, que han pogut baixar al carrer amb les eves joguines, preferentment bicicletes, patinets i algunes pilotes. Per unes hores, la ciutat ha recobrat una certa vida, malgrat que la majoria de comerços i establiments estaven tancats, i amb prou feines circulaven cotxes.
 

Foto: Ramon Estany


A més, l’Ajuntament de Solsona ha aprofitat per fer el primer lliurament de mascaretes higièniques de talla infantil confeccionades a casa per la xarxa de cosidores voluntàries. Per tal d’evitar aglomeracions s’havia establert un horari d’entrega en funció de l’any de naixement de l’infant, que havia d’estar empadronat al municipi, i calia adreçar-se bé al Teatre Comarcal o bé a la sala Polivalent, segons l'edat.
 

Foto: Ramon Estany


Les mascaretes, confeccionades casolanament per desenes de persones voluntàries, són reutilitzables de cotó i convé rentar-les diàriament a 60 graus. 
Es recorda a les famílies que s’organitzaran més dies de lliurament i que a les farmàcies també es poden recollir màscares de franc amb la targeta sanitària. Així mateix, s’apel·la a la consciència de la ciutadania per acudir a aquesta distribució només en cas que no es disposi d’aquesta protecció.

 

Foto: Ramon Estany


 

 

Participació