Confinament

Solsona manté una «evolució positiva» del coronavirus

​L’alcalde recomana fer comandes a les llibreries locals per quan finalitzi el confinament i recorda als supermercats que no els està permès vendre llibres ni roses

per Redacció , Solsona, 22 d'abril de 2020 a les 17:35 |
Clients fent cua per entrar en una oficina bancària

En la sisena setmana de confinament, el govern municipal qualifica de “positiva” l’evolució del coronavirus a la ciutat, però insisteix en la necessitat de no abaixar la guàrdia. “Hem estat de sort i el comportament ciutadà ha estat decisiu perquè siguem una de les tres comarques menys afectades per la pandèmia”, destaca l’alcalde, David Rodríguez. “Però hem de mantenir la prudència, perquè l’afectació en territoris veïns és molt diferent”. 

Segons les dades del Departament de Salut, a la ciutat hi ha identificats 12 casos positius acumulats, és a dir, que han donat positiu en alguna prova diagnòstica, i 40 casos sospitosos, que són persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no se’ls ha sotmès a cap prova. “No hi ha cap canvi substancial respecte de les setmanes anteriors”, assenyala l’alcalde. I això “és un bon senyal, sobretot tenint en compte que anem guanyant temps per a la millora de tractaments de la malaltia i rebaixem la pressió del sistema sanitari”. 


David Rodríguez també celebra l’alleujament del desconfinament per a la població infantil, que a partir de dilluns que ve podrà començar a sortir de forma controlada i en uns horaris en funció de la franja d’edat. De totes maneres, el batlle ha fet arribar a la Generalitat de Catalunya una petició perquè les mesures també tinguin en compte la diversitat territorial, amb realitats diferents de les comarques i els municipis. “De la mateixa manera que l’Estat ha de permetre adaptar el desconfinament a la realitat de cada territori, Catalunya tampoc no és uniforme”. Per això ha sol·licitat una major flexibilització de les normes, especialment “pel fet que en l’àmbit rural el jardí verd és el nostre entorn”. 

D’altra banda, atès que els nens i nenes podran començar a sortir, l’Ajuntament està planificant la reincorporació de part del personal municipal. És el cas de treballadors de la brigada, que aquest dijous començaran a desbrossar zones verdes de la ciutat i l’entorn “perquè sigui més gratificant el passeig”. “Progressivament hem d’intentar de començar a avançar cap a la normalitat”, apunta Rodríguez.   


Un Sant Jordi compromès amb el petit comerç 

En la vigília de Sant Jordi, l’Ajuntament desitja a tota la població una bona diada i li demana que tingui present el petit comerç. El batlle recorda que la majoria d’establiments han hagut de tancar durant l’estat d’alarma i fan “un gran esforç” per contribuir a contenir l’epidèmia. “La millor manera d’agrair-los-ho és amb una actitud compromesa envers el comerç local”. En aquest sentit, proposa reservar llibres a les botigues del municipi, en lloc de fer la compra a través de grans plataformes de venda en línia, per recollir-los una vegada finalitzi el confinament o rebre la comanda a domicili. 


Igualment, el consistori recorda als supermercats que “no està permès vendre roses i llibres, una activitat que no seria lícita i suposaria una competència deslleial per als comerços que no poden obrir”. Aquesta venda només es pot fer a distància per internet, telefònicament o per correspondència.

 

Participació