Deu parelles participen al programa de Voluntariat per la Llengua al Solsonès

per Redacció, 20 de març de 2012 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Participants al programa de Voluntariat per la Llengua Foto: Consell Comarcal
El dia 15 de març es va presentar al Consell Comarcal del Solsonès una nova edició del programa Voluntariat per la llengua amb l’assignació de deu parelles lingüístiques, fet que demostra el manteniment del nombre de participants respecte els altres anys i la implicació de la gent del territori. La presentació va  comptar amb la intervenció de la dinamitzadora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, Eva Oto, que va explicar com es desenvolupa aquest tipus de voluntariat al territori.
Durant la presentació, el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, va destacar que “el dret d’accés i de participació a la cultura es pot garantir, en societats avançades com la nostra, a través de l’educació i de polítiques que permetin l’intercanvi d’experiències i l’impuls d’iniciatives de cohesió i de creixement, individual i col.lectiu.”

Voluntariat per la Llengua 
Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obert a qualsevol persona major d’edat interessada a participar-hi, sigui o no alumna d’un curs de català
Fer deu hores de conversa en català, un aprenent i un voluntari, és el compromís que tenen les persones que hi participen. Així es facilita a les persones que tenen coneixements bàsics de català que el puguin practicar en un context real i distès, mentre que les persones que parlen habitualment català veuen que no és necessari canviar de llengua.
A la comarca hi ha diverses entitats que col·laboren en aquest voluntariat i que en fan difusió. L’objectiu és incrementar-ne el nombre en la mesura que aquest programa els permet difondre les seves activitats a les parelles lingüístiques.

 

Participació