Sant Jordi

Solsona prepara un Sant Jordi diferent que es manifestarà als balcons i a les xarxes socials

Es proposa a la població decorar finestres i balcons amb elements de la diada i publicar vídeos a Internet amb recomanacions de lectures o contes

per NacióSolsona , Solsona, 15 d'abril de 2020 a les 09:36 |
Un dels personatges que apareixen en el conte que es podrà veure en línia
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El proper 23 d’abril Sant Jordi no es traduirà en la festa al carrer del llibre i la rosa a causa del confinament. La cita cultural per excel·lència dels catalans es traslladarà al 23 de juliol, segons han anunciat el sector editorial i el Gremi de Floristes. Amb tot, per a la setmana que ve les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Solsona i la Biblioteca Carles Morató proposen mantenir viu l’esperit de la diada a balcons i finestres i a les xarxes socials amb diverses accions que apel·len a la participació de la població. El lema d’enguany és “Un llibre, el millor escut”.

Una de les propostes passa per decorar un balcó o una finestra de casa amb dibuixos o manualitats que representin algun motiu de Sant Jordi i s’companyin de la frase “Un llibre, el millor escut”. Per posar-ho fàcil a qui necessiti idees, s’han penjat dibuixos de Jordi Torrent per imprimir i acolorir als webs Infantsdesolsona.cat, Bibliotecasolsona.cat i Ajsolsona.cat. Es demana a tothom que ho faci que comparteixi fotos del resultat final a les xarxes socials amb les etiquetes #SantJordi2020, #SantJordiaCasa, #SantJordialBalcó, #UnLlibreElMillorEscut i #SantJordiSolsona.


Una altra proposta consisteix a què la ciutadania s’animi a recomanar llibres amb vídeos que també es publiquin a Twitter o Instagram amb les etiquetes anteriors i #JoRecomano. Igualment, s’anima petits i grans a explicar un conte amb les etiquetes esmentades i també #JoExplicoUnConte.


Un conte en línia amb col·laboracions especials

Així mateix, la principal aportació de l’Ajuntament a l’ambient de la festa del llibre i la rosa serà un conte en format audiovisual inspirat en la llegenda de Sant Jordi i amb adaptació en llengua dels signes. Es tracta de la representació d’un text de Sílvia Torralba editat desinteressadament per Vilà Produccions i amb diverses col·laboracions especials de ciutadans i professionals solsonins, que es podrà veure en línia als comptes municipals d’Instagram i Facebook. 


 

 

Participació