Fires

​Joan Codina: «anul·lar la Fira de Sant Isidre ha estat una decisió dura, però no hi havia altra opció»

El director de la Fira comenta que el fet de disposar de bestiar a la Fira ha estat un factor clau alhora de determinar si es podia posposar o s’havia d’anular fins l’any vinent

per Redacció , Solsona, 9 d'abril de 2020 a les 17:59 |
Joan Codina, director de la Fira de Sant Isidre | Ramon Estany

Després de quasi set dècades celebrant-se un cop l’any de forma ininterrompuda, el Solsonès no tindrà, aquest 2020, la Fira de Sant Isidre. Aquesta decisió, conseqüència de la situació d’emergència sanitària que s’està vivint a nivell global, va ser clara des del primer moment que es va plantejar tant per part del la comissió organitzadora com per part del mateix Consell Comarcal, segons ha manifestat Joan Codina, director de la Fira de Sant Isidre.

Codina ha indicat que són conscients del què representa la Fira de Sant Isidre per Solsona i per la comarca “és el millor expositor del Solsonès, una cita que tothom espera amb deler, un esdeveniment econòmic i social que és capaç d’aglutinar a tothom”, arguments que han fet la decisió més dolorosa. La qüestió de la possibilitat de posposar la fira uns mesos i fer-la més endavant es va tractar amb la comissió organitzadora; “si es volia bestiar al certamen el marge era fins a mitjans de juny, data que també creava incertesa, a partir d’aquesta data els ramaders porten les vaques a la muntanya i no les tornen a baixar fins al novembre”, per la qual cosa s’ha cregut que és millor suspendre-la.


Finalment, el director de la Fira, la comissió organitzadora i el Consell Comarcal, han volgut llançar un missatge d’optimisme “malgrat la situació, toca centrar-nos en l’edició de l’any vinent i ser el més ambiciosos possibles”.

 

Participació