Coronavirus

Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès agraeixen la tasca de la Xarxa de suport mutu de Solsona

Per a les institucions locals, aquest tipus de voluntariat palesa l’esperit de cohesió i solidaritat dels ciutadans de la comarca envers la comunitat

per Redacció , Solsona, 26 de març de 2020 a les 20:17 |

Coincidint amb l’inici de la crisi causada pel coronavirus, entre les moltes iniciatives que han sorgit de forma altruista a la comarca, desenvolupa una tasca fonamental la Xarxa de suport mutu de Solsona, concebuda com una plataforma de suport comunitari als col·lectius més vulnerables. Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès agraeixen la dedicació d’aquest voluntariat en un context  excepcional com l’actual. 
 

Des de portar la compra a casa de persones en situació de risc fins a acudir a la farmàcia, treure a passejar la mascota o, simplement, prestar suport telefònic són algunes de les  accions que assumeix aquesta xarxa. Les treballadores socials destaquen que «la seva funció potser resultar invisible per a molts, però en canvi s’ha convertit en un puntal social per a un sector de la població que el confinament situa en un posició de vulnerabilitat».
El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona treballen en un escenari que fa uns mesos era inimaginable, fet que ha provocat el desbordament d’alguns serveis, en especial en l’àmbit dels Serveis Socials Bàsics. Atès que la cobertura de les necessitats dels col·lectius vulnerables és la prioritat en aquesta situació d’emergència sanitària, aquesta àrea està fent grans esforços per no deixar ningú desatès.


Per aquest motiu, tant els Serveis Socials Bàsics com la regidoria d’Afers Socials de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès agraeixen sincerament la tasca altruista d’aquests i altres veïns de la comarca. Per a les institucions, el voluntariat d’aquest tipus palesa el gran esperit de cohesió i solidaritat dels ciutadans envers la comunitat, capaç de donar resposta a les necessitats socials més evidents malgrat les dificultats conjunturals per exercir la seva activitat. 

 

Participació