Bisbat de Solsona

Xavier Novell proposa que aprofitem aquest temps per intensificar la vida espiritual

per Redacció , Solsona, 20 de març de 2020 a les 15:44 |

Les diòcesis amb seu a Catalunya s’han unit a la iniciativa promoguda per la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola per tal que cada dia a les 12 h del migdia, es resi la pregària de l’Àngelus, mentre es fan sonar les campanes de les esglésies per invitar a pregar, en solidaritat amb tots els confinats a les seves llars i per agrair l’entrega de tots els qui generosament treballen per atendre i combatre la pandèmia del coronavirus Covid-19.

D’altra banda, en la solemnitat de Sant Josep o, allà on no és festa laborable, el diumenge més proper, l’Església celebra cada any el Dia del Seminari, una jornada instituïda l’any 1935 amb l’objectiu de suscitar vocacions sacerdotals mitjançant la sensibilització, dirigida a tota la societat, i en particular a les comunitats cristianes. Enguany aquesta jornada té com a lema “Pastors missioners”. Davant la pandèmia del coronavirus, però, la Comissió Episcopal per al Clergat i Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola ha decidit ajornar la celebració del Dia del Seminari al diumenge dia 3 de maig de 2020, quart Diumenge de Pasqua i dia en què s’escau la celebració del Diumenge del Bon Pastor.


Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de l’emergència sanitària i del Dia del Seminari, així com de la Jornada per la Vida i de l’ensenyament de la religió a l’escola.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, diu que escriu “aquesta glossa setmanal confinat al Palau Episcopal” i ens adreça “unes paraules senzilles de conhort, de consell i de proposta, inspirades en les paraules de Jesús –No tingueu por!-“. Afirma que “enmig del pànic generalitzat provocat per l’epidèmia del coronavirus escoltem com el Senyor ens diu, també a nosaltres: no tingueu por!”, que “és una invitació a la confiança en Ell” i que quan Jesús deia als deixebles “no tingueu por”, “els mostrava que ell podia calmar la tempesta i podia ressuscitar d’entre els morts”. Recorda que el problema “és un contagi massiu de la població en risc i el col·lapse dels hospitals” i que “per això, hem de complir el confinament, única mesura realment eficaç per evitar l’explosió exponencial de l’epidèmia”. Recorda també que “no estem confinats per por sinó per caritat”, ens exhorta a no tenir por sinó caritat, a quedar-nos a casa per caritat i a encomanar-nos des d’allí al sant votat de cada poble. Manifesta que “no estem lluny de Jesús en aquest temps de confinament si dediquem cada dia una estona a llegir en clau orant la Paraula de Déu i a tenir cura dels qui estan amb nosaltres o, per telèfon, dels qui estimem i ens necessiten”. Finalment, proposa que “aprofitem aquest temps per intensificar la vida espiritual a través de l’oració i la caritat”, que “trobem un temps per a cada cosa” i “aprofitem tot allò de bo que ens ofereix Internet”, però que no ens oblidem que “amb la Bíblia i el telèfon no tenim por”.

 

Participació