CONFERÈNCIA

L'artista polifacètic Marc Egea estrena el cicle de conferències «Divendres de pensament al Museu»

Divendres, 6 de març a les 7 de la tarda al Museu Diocesà

per Redacció , Solsona, 6 de març de 2020 a les 07:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres, 6 de març, a les 7 de la tarda, Marc Egea (Barcelona, 1973), músic, compositor, filòsof i poeta, conegut especialment com a intèrpret i compositor de viola de roda, obre un nou cicle de "Divendres de pensament al Museu" amb una intervenció titulada "L'orquestra circular". 

Coordinat per Víctor Pérez i Raül Garrigasait, el cicle de conferències "Divendres de pensament al Museu", durant quatre divendres de Quaresma, enguany té com a fil conductor la música, coincidint amb el centenari de l'Orfeó Nova Solsona i els 25 anys de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Sota el títol d'Orfeu, variacions musicals, el programa s'apropa al fenomen musical amb una mirada polièdrica que abasta des dels sons goliardescos de la viola de roda fins a l'avantguardisme religiós, passant pels paisatges sonors de la Catalunya Central medieval i el mite fundacional d'Orfeu.  Egea transita per les sonoritats inextricables d’aquest antic i peculiar instrument, amb la solvència de qui ha defensat una tesi doctoral sobre Ramon Llull i la sensibilitat del poeta que signa obres com Lletanies hivernals o Les mans de la pluja.


L'entrada és lliure. 

 

Participació