Cuidadors

El Solsonès ofereix suport a persones cuidadores a través del Banc d'ajudes tècniques

El Consell Comarcal, Creu Roja El Solsonès i el Centre Sanitari gestionen un conjunt d’ajudes tècniques de suport a cuidadors no professionals

per Redacció , Solsonès, 4 de març de 2020 a les 18:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Solsonès, juntament amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, gràcies a un ajut inclòs en el contracte programa que aquest ha subscrit amb l’entitat comarcal, ha completat l’adquisició del Banc d’ajudes tècniques i productes de suport del Solsonès, que es gestionarà juntament amb el mateix Centre Sanitari i l’entitat Creu Roja El Solsonès.


El banc que consta d’un conjunt d’elements o ajudes entre les que podem trobar, des de llits articulats, cadires de rodes, cadires de bany, grues, pujaescales i altres elements per facilitar la cura a persones dependents o amb discapacitat.

Els productes de suport permeten millorar el nivell de confort i funcionalitat de les persones amb mobilitat reduïda, dependència i/o discapacitat. La seva cessió, gestionada pel Consell Comarcal i Creu Roja, és per un temps determinat. Creu Roja s’encarrega del manteniment, entrega i recollida dels diferents productes i també de la gestió del seu estoc propi.

Necessito una ajuda, com ho tramito?

La tramitació d’aquest tipus d’ajuda s’ha de fer a través de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal. Una vegada aprovat l’ajut, la Creu Roja fa la cessió del material.
En aquells casos en què sigui necessari, s’ofereix la valoració a domicili a través de la terapeuta ocupacional del Centre Sanitari del Solsonès, que estableix quines són les ajudes tècniques idònies que es necessiten a la llar en cada situació familiar. 

En conjunt es tracta d’unes ajudes molt ben valorades tant pels usuaris com per a les persones que tenen cura d’aquests.

 

Participació