1 de 10
Obituari

Ha mort el P. Just M. Llorens que residí al Miracle entre 1993 i 2007

Tenia 86 anys d’edat i en feia 65 que va entrar al monestir, va ser el traductor de moltes obres de temàtica religiosa

per Abadia de Montserrat, 2 de març de 2020 a les 00:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Aquesta matinada ha mort al Monestir de Montserrat el P. Just M. Llorens i Llonch. Tenia 86 anys d’edat i en feia 65 que era monjo. La missa exequial tindrà lloc dilluns, dia 2 de març, a les 10.45h, a la Basílica de Santa Maria i serà presidida pel P. Abat Josep M. Soler. Es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio (www.montserratradio.cat) i per Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat).

 
El P. Just M. (Francesc) Llorens i Llonch va néixer a Sabadell (diòcesi de Terrassa) el 14 d’octubre de 1933. Va entrar al noviciat l’1 d’agost de 1953 i va fer la professió simple el 6 d’agost de 1954. La professió solemne la va realitzar el 15 d’agost de 1957 i va ser ordenat sacerdot el 24 de setembre de 1960. Posteriorment es va llicenciar en pastoral i catequètica a Brussel·les.

 
Com a monjo va realitzar molts i diversos serveis dins de la comunitat. Des del 1975 fins al 1993 treballà en la producció artística de ceràmica en el taller que llavors hi havia a Montserrat. En diferents períodes de la seva vida monàstica va exercir com a cerimonier (responsable de les celebracions litúrgiques) i com a refetorer (responsable de la cuina). Entre els anys 1993 i 2007 va residir a la casa dependent del Miracle (Solsonès).

 
El P. Just M. va tenir sempre un gran interès per les llengües i fou un bon coneixedor de la llengua catalana en particular. Va traduir nombrosíssimes obres de caire religiós, especialment amb posterioritat al Concili Vaticà II. També va treballar assíduament en la traducció de documents, al·locucions pontifícies o episcopals, articles i altres textos breus, sobretot per a les revistes Documents d’Església i Qüestions de Vida Cristiana.
 
 

 

Participació