Es presenta un nou exemplar de la revista Oppidum

per Redacció, 15 de març de 2012 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Portada de la revista

Aquest divendres 16 de març, a les 8 del vespre es presentarà el número novè de la revista cultural del Solsonès Oppidum a la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona. La revista és editada per l’Arxiu Comarcal del Solsonès i el Centre d’Estudis Lacetans, amb el suport de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès.
 
Els escrits que hi trobem són sobre història, art i excursionisme. S’enceta amb un article de Maria Garganté referent al bisbe Lasala i el seu mecenatge artístic. El Joan Vilamala fa una nova aportació de la nissaga d’escultors Pujol. El Ramon Planes ens aporta una interessant notícia biogràfica de la figura biogràfica d’Adolf Mas, el reconegut fotògraf solsoní és un referent en la història de la fotografia catalana. A continuació trobem tres articles que tenen una mateixa cronologia: els anys trenta del segle vint. El primer està centrat en el patrimoni museístic i el projecte de fer un gran museu, l’any 1937, que havia d’aplegar el patrimoni del Solsonès, l’Anoia, el Bages i el Berguedà. El segon és un treball sobre la figura del solsoní Ramon Viladrich i Capella i el seu paper en la política de la ciutat i la intervenció en l’Oficina de Recuperación de Documentos  i es completa, aquesta sèrie, amb un escrit sobre la presó de Solsona durant la guerra civil. Finalment, la publicació conclou amb un estudi sobre la literatura excursionista al Solsonès a cura de Marcel Camps. 
 
La portada, seguint la tradició que es va instaurar des del primer número de la revista, està il•lustrada per a un artist. En aquest cas, l’aportació és de la pintora Regina Giménez (Barcelona, 1966) pintora que ha exposat, individualment, a Brusel•les, la Corunya, Madrid, Buenos Aires, Metz i en diferents llocs del nostre país com Barcelona o Olot.
 
Des de les administracions i entitats que fan possible la revista ens plau convidar-vos aquest divendres a la seva presentació. Moltes gràcies.

 

Participació