Carnaval de Solsona

Campanya per un Carnaval Feminista «Taquem-nos de Lila» del 15 al 26 de Febrer

per Redacció , Solsona, 13 de febrer de 2020 a les 10:18 |

Aquest any des del Grup de Gèneres del Solsonès, amb el suport de la Junta de Carnaval, l’Associació de Dones del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona, han impulsat la campanya “Taquem-nos de Lila” per fer del Carnaval una festa lliure d’agressions sexistes. 

La campanya consta de diferents accions per a poder fer front a possibles agressions i conscienciar i sensibilitzar a la població. Per una banda comptarem amb el Punt Lila Popular, format per les persones interessades en poder actuar davant una agressió que es pugui produir als carrers i bars durant el Carnaval. Divendres passat, el 7 de febrer, és va realitzat la Formació del Punt Lila Popular al Casal de la Fura on hi van participar 23 persones, i aquestes, juntament amb les que es van formar l’any passat, constituiran el Punt Lila Popular.


Una altra de les accions de la campanya esdevé de la necessitat d’implicació i participació dels bars en aquesta. Durant el Carnaval el gran nucli de festa es troba en els carrers i, sobretot, als bars. Des del Grup de Gèneres es considerava molt important poder fer-los còmplices, per això diferents locals s’han adherit a la iniciativa i es podran reconèixer amb l’adhesiu de la campanya visible fora el local. Els i les treballadores seran coneixedors del protocol i sabran com actuar si una persona agredida es dirigeix a la barra per demanar suport. 

Aquestes dues accions es complementen amb el Punt Lila Fix que hi haurà a la Sala Polivalent el dissabte 15, el dijous 20, el divendres 21 i el dissabte 22 de febrer realitzats per entitats externes, un dia per Creu Roja i els altres tres per l’entitat Antisida de Lleida, i subvencionats des de l’Ajuntament. En aquest hi torbarem professionals que, coordinades amb el Punt Lila Popular, sabran com actuar i assessorar. 


Per últim, com l’any passat, hem demanat la complicitat de les comparses que enramen els carrers per a que hi pengin un identificatiu de la campanya i així tacar tots els carrers de lila. 

Amb aquestes accions fem de la festa més feminista; fem del carnaval una festa lliure d’agressions sexistes; fem la taca lila molt més gran!

 

 

Participació