Taller

L’Actua – Fem coses al Baix Solsonès celebra la segona edició del taller d’empelt i l’11a de poda d’arbres fruiters antics

El proper 22 de febrer i 7 de març Pinós acollirà de nou el taller de poda i empelt d’arbres fruiters antics

per Redacció , Pinós, 12 de febrer de 2020 a les 08:04 |

La primera cita del cicle d'enguany es farà el dissabte dia 22 de febrer, amb el ja habitual taller de poda i restauració d'arbres fruiters antics. I la següent i darrera cita serà el dissabte 7 de març, en aquest cas, per aprendre a empeltar varietats tradicionals.

Tomàs Llop, pagès i expert en poda, dirigirà els dos tallers.   Les sessions seran eminentment pràctiques, amb una breu introducció teòrica inicial. Les pràctiques es centraran en ametllers, pereres, albercoquers, presseguers, cireres, pruneres i prinyoners, pomeres, oliveres i parres. En ambdós casos les sessions començaran a les 10 del matí a l'Ajuntament de Pinós, on hi haurà  una explicació introductòria. Seguidament, a les 11, els assistents es desplaçaran fins a la Pera (finca del mateix municipi) on hi haurà el taller pràctic amb els fruiters. Com que enguany la iniciativa celebra 10 anys, hi ha la possibilitat de celebrar-ho amb un dinar (els interessats han de concretar-ho a les inscripcions.

Per a més informació i inscripcions es pot contactar amb l’Arada a través del correu electrònic o telèfon: actua@larada.coop – 672 49 12 23.
 

 

Participació