Reconeixement

Olius ret homenatge als seus veïns de més de 90 anys

És la primera vegada que es fa un reconeixement a la gent gran d'Olius

per Ramon Estany , Olius, 3 de febrer de 2020 a les 17:11 |
Un dels homenatjats, Josep M. Pensí (5/5/1926) | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Actuació del Grup de Gospel de l'Escola de Música Foto: Ramon Estany


El passat dissabte 31 de gener, a les 5 de la tarda, la Sala d'Actes de l'Escola Agrària del Solsonès, a Olius, va acollir un emotiu acte d'agraïment i reconeixement a les persones de més de 90 anys del municipi d'Olius.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Antoni Márquez, la regidora de Cultura, Joventut, Ensenyament, Serveis Socials i Sanitat, Dolors Travesset, i la regidora del grup a l'oposició, Junts per Olius, Marta Comitre.
 

Márquez, Travesset i Comitre, durant la salutació de benvinguda Foto: Ramon Estany


En qualitat de regidora de Serveis Socials, Dolors Travesset, va donar la benvinguda als assistents amb el següent discurs:
"Des de l'ajuntament, volem compartir aquesta tarda amb tots vosaltres, la nostra gent gran, que es mereix tot el nostre respecte i admiració per la vostra experiència i el llarg camí corregut i de que tenim tant per aprendre.

També gràcies a tots els acompanyants petits i grans.
Ens agrada reunir-nos tots: els de Brichs, el Castellvell, el Pi de Sant Just i de Sant Esteve d'Olius. Tots junts fem poble.
Per aquest merescut homenatge a la gent gran, i especialment per aquelles persones que ja passen dels 90 anys.
Ens agradaria tenir una mirada atenta per copsar les necessitats o problemes que podeu tenir i estar sempre al diàleg, escoltar o aprendre, i ajudar si és necessari."

El públic assistent omplia la Sala Foto: Ramon Estany


L'acte va comptar amb la presència també de Josep M. Massegú, representant d'Olius al Consell de la Gent Gran i també del Solsonès, i responsable de transmetre les inquietuds d'Olius com a població rural i de Muntanya al Consell d ela Gent Gran, i que explicà als assistents els acords i el manifest aprovat el passat mes d'octubre al 8è Congrés Nacional.
Seguidament, les tècniques de serveis socials del Solsonès, Tània Pujol i Mireia Molina, van explicar tots els serveis que hi ha a disposició de la gent gran, des del Consell Comarcal i en conveni amb l'ajuntament d'Olius.

Les tècniques del Consell Comarcal van explicar el conjunt de serveis que s'ofereixen a la gent gran Foto: Ramon Estany


I com que la jornada era en sí una festa , no hi podia faltar la música, amb el grup de gospel de l'Escola Municipal de Música de Solsona, dirigits per la Marta Andreu.
Al final d el'acte, l'Ajuntament oferí un berenar als assistents, servit per l'AMISOL.

Reconeixement i agraïment a les persones de 90 anys

El moment central de la tarda va ser quan un per un, es va anar cridant als homenatjats per lliurar-los, a ells o als familiars, una placa de record amb l'escut d'Olius i la silueta del Castellvell, tot destacant que han viscut temps complicats, plens de dificultats, i que en aquests 90 anys han passat moltes coses i malgrat tot, ho han superat amb fortalesa, fet pel qual "ens en sentim orgullosos", tot desitjant que continuïn gaudint de la companyia de la família.

-Pilar Torregassa Call (27/7/1926)
-Pepita Solé Muntada (27/4/1929)
-Josep Cases Miramunt (29/1/1926)
-Dolors Vilaseca Estany (26/11/1929)
-Montserrat Serra Claret (01/11/1926)
-Josep M. Pensí Pujol (05/5/1926)
-Antonia Casafont Santcliments (14/11/1925)
-Nuria Canes Vilaseca (02/3/1927)
 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany 

 

Participació