Sanitat

El Centre Sanitari adquireix un otoscopi, un aspirador de fluids i tres aparells de Doppler

L’otoscopi substitueix l’antic aparell, mentre que la resta d’equipaments milloraran la qualitat de l’assistència

per Redacció , Solsona, 29 de gener de 2020 a les 15:23 |

L’otoscopi permet les exploracions del conducte auditiu extern i el timpà per tal de detectar les causes de símptomes com el dolor o la pèrdua d’audició i la presència de cossos estranys al conducte auditiu, permetent diagnosticar otitis mitges i externes, otosclerosi, perforació del timpà, hemorràgies òtiques, taps de cerumen, etc. La nova adquisició permetrà millorar aquestes exploracions i millorar el diagnòstic de qualsevol afectació.

Un segon aparell que s’ha adquirit és un aspirador de fluids per l’extracció de secrecions de les vies aèries i fluids en cavitats. Aquest aparell representarà una millora en la prestació dels serveis mèdics tant en l’atenció primària i especialista com en els pacients ingressats a la planta sociosanitària ja que possibilita mantenir netes les vies aèries quan el pacient no pot expectorar pels seus propis mitjans ja sigui a nivell nasotraqueal o orotraqueal o en pacients amb via aèria artificial. A més, el fet que sigui portàtil permetrà també que l’atenció a domicili eviti l’ingrés hospitalari provocat per un excés d’acumulació de secrecions millorant notablement la qualitat de vida de les persones que pateixen problemes respiratoris o otorrinolaringològics.


En tercer lloc, amb els aparells Doppler es pot portar a terme la prova anomenada índex de turmell-braç (ITB) que és un bon indicador de compromís vascular, és a dir, ens informa si hi ha o no mala circulació arterial a les cames i peus, fet que podria explicar que algunes persones s’hagin d’aturar diverses vegades mentre van caminant per dolor a les cames, que notin formigueig i fredor en cames i peus, que tinguin ferides molt difícils de tancar, etc.

Es pot realitzar també als pacients als quals no es palpen els polsos a la zona anterior del peu, hipertensos fumadors i diabètics de més de deu anys d’evolució, amb la finalitat de prevenir complicacions futures.


L’adquisició d’aquests equipaments ascendeix a 4.844 euros i ha estat subvencionada íntegrament per la Diputació de Lleida.

 

Participació