L’Ajuntament de Solsona expressa el seu condol per la mort de mossèn Jesús Huguet

Víctima d’un atropellament aquest matí en un pas de vianants de la plaça del Camp

per Redacció, 9 de març de 2012 a les 12:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En nom de l’Ajuntament de Solsona, l’alcalde, David Rodríguez, expressa el seu més sentit condol per la mort, aquest matí, de mossèn Jesús Huguet i Serrano a l’edat de 79 anys. Ha estat víctima d’un atropellament doble en el pas de vianants de davant del forn de pa de la plaça del Camp, en què també s’ha vist implicada una veïna que ha estat evacuada pel SEM. L’accident ha tingut lloc pels volts de dos quarts de nou. Els serveis d’emergència han intentat reanimar-lo sense èxit. 
 
“Solsona perd un home compromès amb el país i amb una manera entera d’entendre la vida a través de la fe”, manifesta l’alcalde. “Va ser un gran capellà, però sobretot un gran ciutadà. No va agafar mai el camí fàcil per defensar les seves conviccions”. Per a tots aquells qui el coneixien, segons David Rodríguez, “va ser un exemple de coherència i fermesa en la defensa d’uns valors i uns ideals”.  
 
Nascut a Fondarella (Pla d’Urgell), Jesús Huguet va ser ordenat prevere el 1956 i va ser un reconegut teòleg i escriptor. Va formar-se a Roma i París i es va dedicar a la docència al Seminari de Solsona, al Centre d’Estudis Pastorals de Barcelona i al Centre de Formació Cristiana de Manresa. Entre d’altres, va ser arxiprest de Solsona-Morunys, rector de Solsona, corector de Berga i rector de la parròquia de Sant Just Joval. Tot i jubilar-se el 2008, actualment continuava com a capellà adscrit a la mateixa parròquia.  
 
Respectat i valorat per creients i no creients, mossèn Huguet era un destacat membre del Fòrum Ondara del bisbat de Solsona. Molt proper al bisbe Antoni Deig i gran amic del desaparegut alcalde Xavier Jounou, es va caracteritzar per la defensa manifesta del patriotisme i el progressisme dins l’Església. El 2004 es van recollir els articles que va publicar al Full Diocesà entre el 1995 i el 2003 

 

Participació