Procés català

Uns desconeguts pinten la bandera espanyola a la seu d'ERC de Solsona i pengen un cap de porc a la porta

per Ramon Estany , Solsona, 15 de gener de 2020 a les 10:44 |
La seu d'ERC a Solsona després de l'atac vandàlic

També han enganxat un cartell on s'hi pot llegir 'No heu après res de la història'
Uns desconeguts han pintat la bandera espanyola a l'accés de la seu d'ERC a Solsona i han penjat un cap de porc de broma a la porta d'entrada. A més, també han enganxat un cartell on s'hi pot llegir 'No heu après res de la història'. La policia local ha enxampat dues persones, que serien els autors materials dels fets. La protesta arriba després que l'abstenció d'ERC, que ha permès investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. En una piulada a Twitter, el CDR Solsonès s'ha desmarcat de l'acció, i han subratllat que no han reivindicat l'acció, però "estarem al costat de la iniciativa." i han recalcat que les dues persones identificades no són del CDR.

 

Cap del porc i bandera espanyola a la porta de la seu. 


L'ajuntament ha presentat denúncia per danys a la via pública

En declaracions a NacióSolsona, l'alcalde, el republicà David Rodríguez ha explicat que no hi ha danys a la seu d'ERC, i com a molt es podrien plantejar fer una denúncia per injúries, però que el mal s'ha produit a la via pública i aquí, "l'ajuntament ha presentat denúncia als Mossos per que les despeses que generi netejar tot això es pugui cobrir". Ha confirmat que s'han identificat dues persones com a presumptes autores dels fets però també podria ser que hi hagi més gent involucrada en els fets.
 

Avui al matí treballadors del servei de neteja procedien a retirar la pintura del paviment Foto: Ramon EstanyImmediatament la xarxa s'ha omplert de mostres de suport i comentaris al voltant d'aquesta acció

 
 

 

 

Participació