Indústria

El BEI finança amb 20 milions d'euros l'estratègia d'innovació del Grup AMES

El projecte contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic i a la producció de components més lleugers per a la indústria de l'automòbil

per Ramon Estany , sOLSONA, 13 de gener de 2020 a les 21:54 |
(Imatge d'Arxiu). La fàbrica SIMET de Solsona, pertanyent al grup AMES

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) finançarà amb 20 milions d'euros l'estratègia d'innovació de Grup AMES, l'activitat del qual se centra en la fabricació de components sinterizatss per a la indústria de l'automòbil.
Segons ha informat la Comissió Europea, es tracta d'un projecte impulsat sota el marc del Pla d'Inversions per a Europa, conegut com el 'pla Juncker', que suposarà donar suport a la implementació d'una estratègia d'innovació, així com l'expansió de la capacitat productiva de l'empresa, tant a Espanya com a Hongria.


Les inversions en I+D+i finançades pel BEI es duran a terme en els centres d'innovació del grup situats a Espanya, i se centraran en el desenvolupament de nous materials de pols de metall i l'optimització dels processos de sinterizado.
A més de millorar la competitivitat de l'empresa, el projecte contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic, a través de la utilització de tecnologies que permetran que la multinacional espanyola pugui fabricar de forma més sostenible, reduint el consum d'energia i de matèries primeres, així com produir components més lleugers per a la indústria de l'automòbil, contribuint al desenvolupament de vehicles més sostenibles.


Increment de plantila
Així mateix, el suport del BEI permetrà que AMES  pugui expandir la seva capacitat productiva en les seves plantes espanyoles situades a Barcelona, Montblanc i Solsona, totes elles a Catalunya, i Tamarite (Osca). També incrementarà la capacitat de la seva planta a Hongria, contribuint a promoure el creixement econòmic en regions de cohesió dins de la UE.

En aquest sentit, el projecte tindrà un impacte positiu en la creació d'ocupació, ja que requereix la contractació de més de 75 persones fins a l'any 2022, i permetrà incrementar la plantilla dels centres d'innovació de l'empresa.

La vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, responsable de l'acció climàtica del Banc i de les operacions a Espanya, ha assegurat que aquest projecte "reforçarà la competitivitat d'una empresa espanyola líder en el seu sector que, gràcies aquestes inversions, podrà produir de forma més eficient i sostenible".
Per part seva, el conseller delegat de Ames, César Molins, ha assegurat que aquest acord "arriba en un moment adequat per a donar continuïtat al creixement que el grup ha mantingut en l'última dècada", i que ha s'ha concretat en una ampliació de les seves instal·lacions fabrils a Espanya de 17.000 metres quadrats, una nova implantació a Hongria de 8.500 metres quadrats i una altra de 3.000 metres quadrats a la Xina, aconseguint un creixement mig anual de la xifra de negoci pròxim al 9%.

 

Participació