Nadal

El Pessebre Vivent vesteix de Nadal la Residència de Solsona

per Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany

 Un any més la residència Pere Màrtir Colomès s'ha vestit amb la decoració i l'escenari més nadalenc, el del Pessebre Vivent. Familiars, i coneguts, i els infants de les escoles de Solsona, van passejar durant una estona per les escenes del pessebre, una representació els actors de la qual són els mateixos usuaris de la residència solsonina.

 

Foto: Ramon Estany

L'escenificació va tenir lloc l'11 de desembre, amb dues tandes, una al matí i l'altra a la tarda, que va comptar també amb una cantada de nadales a càrrec de la Coral Sant Jordi.
 

Foto: Ramon Estany

S'hi van poder veure un total de 13 quadres, que any rere any, renoven i milloren l'escenografia, per donar un major realisme a les escenes bíbliques, però també a la representació dels oficis artesans, gràcies als col·laboradors especials: Xavier Novelles, Fundació Volem Feina, Artesania en pedra Parcerisa SL, Farmàcia Anna Boix, Ceràmica Rafart, Museu Diocesà de Solsona, Consell Comarcal del Solsonès, Coral Sant Jordi, Àngela Esteve, Ramaderia Viles, Carmina, Pilar Navarro, Núria Serra, Teresa Barrera, Família Canals-Rotxés, Màrius Codina, Mercè Sala, Ramona Semís, Laia Garcia, Encarnacio Garcia, Valentina Angrill, Carles Casafont, Voluntàries dels dimecres.

I tots, sota la direcció d'Alba Solé, Conxita Montaner i Teresa Trench.
Cada any, els diners recaptats amb l'entrada al pessebre es destinen a una causa o entitat benèfica, enguany, a la Marató de TV3, recaptant uns 75 euros.
 

Foto: Ramon Estany


Quadre 1 El Naixement (Església): Sant Josep (Julià Simon), Mare de Déu (Isabel Castillo), Pastors ofrena (Rafael Medina).
Quadre 2 L'Anunciació (Església): Àngel (Valentina Coromines), Pastors (Maria Ribalta Pons, Roser Viladés, Clotilde Vendrell, Mn. Jaume Ballarà i Mn. Ramon Florensa)

Quadre 3 Els Reis (Església): Rei i patge blanc (Josep Torra i Josep Borràs), Rei i patge ros (Mn. Enric Bartrina i Josep Solé), Rei i patge negre (Joan Camps i Josep Solà Esquerrer), Escrivà (Lourdes Call).
Quadre 4 Parada mercat (Recepció) : Venedores (Dolors Canal, i Rosa Gilibets)
Quadre 5 Apotecaris (Recepció): Apotecaris (Florinda Jounou, Jaume Andreu, Teresina Gilibets i Carmen González)
 

Foto: Pessebre Vivent, residència, Solsona

Quadre 6 Caganer (Rampa de recepció): Caganer (Àngela Vendrell).
Quadre 7 Filadores i rentadores (Sala d'actes): Filadores (Maria Semís, Dolors Guix), Rentadores (Encarnacion Garcia, Montserrat Colillas, Mercè Melgosa i Consol Sánchez)
Quadre 8 Forneres (Sala d'actes): Forneres (Conxita Moles, Lluís Planes, Pilar Vilamosa i Maria Llorach).
Quadre 9 Matança (Sala d'actes): Pagesos (Pepita Capdevila, Dolors Vilaseca i Maria Torrent).
Quadre 10 Els oficis (Sala d'actes): Espardenyers (Elvira Vilajosana, Maria Riu i Àngela Pujol), Ferrers (Florenci Parera i Josep Guitart), Picapedrers (Josep Pelegrina i Josep José Ramon Garcia), Terrissaires (Maria Serena i Quico Ribalta)
Quadre 11 Els cistellers (Sala d'actes): Cistelleres (Maria Bancells, Joan Canals i Luisa López).
Quadre 12 Els dimonis (Saleta Planta 0): Dimonis (Àngela Font i Àngela Esteve)
Quadre 13 Els animals (Jardí)
 
Participació