Carnaval de Solsona

Exposicions, concerts i una obra teatral del grup Lacetània, actes previs del Carnaval 2020

La 50a edició del Carnaval de Solsona s'avançarà un dia per encabir els actes commemoratius de mig segle de disbauxa solsonina

per Ramon Estany , Solsona, 11 de gener de 2020 a les 10:15 |
L'Orquestra Patinfanjàs, al final d'una actuació (Arxiu) | Ramon Estany
Queden poques setmanes per l'inici del Carnaval de Solsona, que enguany compleix la 50a edició. Aquest divendres, 10 de gener, l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona n'ha presentat el programa d'actes als socis, en una assemblea a la Sala de la cambra de Comerç de Solsona.

Una de les novetats és que s'afegeix un dia més d'actes al calendari del Carnaval, en el cap de setmana del Ball d'Assaig i les Enramades. Així doncs, els actes carnavalers s'iniciaran el divendres 14 de febrer amb la inauguració de l'exposició de l'Arxiu Comarcal "50 Carnavals de Solsona", a la Sala Cultural de l'Ajuntament, que recull elements i fotografies d'aquests 50 anys.


I a les 10 de la nit, serà el torn d'una vetllada musical a la Sala Polivalent, amb "Simfonies Boges", un concert de músiques del Carnaval, interpretades per la Patinfanjas, la Cobla, i un grup de jazz amb diferents artistes solsonins com Eduard Gener, Andreu Moreno, Ivan Dach, Roger Mas i The Mentres. El preu de l'entrada serà de 7 euros pels socis i 10 euros pels no socis.

Els actes prosseguiran el dissabte 15 de febrer amb la inauguració al pati Gòtic del Consell Comarcal de l'exposició de la Colla Gegantera del Carnaval, "De Bojos" on prèviament, es presentaran els nous vestits dels 4 Bojos.

A les 21.32 h. el Teatre Comarcal acollirà la Nit de Bojos, acte en que es lliuren els premis dels concursos i reconeixements del Carnaval, i que vindrà seguit per "Improperis", una obra del Grup de Teatre Lacetània dirigida per Mia Parcerissa.

A les 00.01 h. "Batanassu", a la Plaça Major de Solsona amb Miky Speaker a la Plaça Major, i seguidament, assaig dels ballets al mateix lloc, que ve a ser el Ball d'Assaig de nit que es feia a la Polivalent, però per l'afluència de gent que tenia, es prefereix fer-lo a la Plaça.

Tot seguit, la Comparsa Sant Hilaris organitza "A MAMarla Summer Party a la Plaça del Ruc, i a les 2.00, Nit electrònica "Bufons in Colorland" a la Polivalent, amb la col·laboració de la discoteca Beat.

El diumenge 16 de febrer, i avançant-se una hora per als més impacients, a les 8.02 h, hi haurà l'Assaig de les Sopes amb Marc Anglarill a la Plaça Major, organitzat per la Comparsa Suguscaran i amb la col·laboració de les Comparses Gallines i Xampis.
Seguidament, Enramades al Nucli Antic amb la Batxaranga, organitzat per Suguscaran i col·laborant Xampis.

A les 10.29 h, Parc infantil a la Plaça del Camp (Organitza Comparsa Mata-rucs), i a les 13.25 h Dinar Rosa d'enramadors a la Plaça Major amb bingo a la mitja part i entrega de premis als enramadors, organitzat per la comparsa de La Geganteta i amb la col·laboració de la comparsa Els Parroquians.

A les 16.27 h hi haurà una petita novetat, amb la incorporació de la Capta dels Gegants, un acte organitzat per la comparsa 4 Bojos i la Colla Gegantera que no havia acabat de trobar el seu lloc amb les Contradanses del Diumenge de Carnaval, i que celebrant-se la tarda del diumenge del Ball d'assaig, s'espera que congregui més gent tot anant al Ball d'Assaig, que començarà a les 17.30 h, a càrrec de l'Stress Band a la Polivalent, un ball on s'esperen algunes sorpreses.
 

 

Participació