Concert

La Coral Cardonina reivindica la figura de Ramon Arnau

La Coral Cardonina homenatjarà a l'estudiós Ramon Arnau en el seu tradicional Concert d'Any Nou

per Redacció, Cardona | 7 de gener de 2020 a les 08:24 |
R. Arnau i F. Vicente mostrant la Muntanya de sal al poeta Damaso Alonso (1979). | Arxiu particular
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Com cada any, el primer diumenge després de Reis, l'emblemàtic cor cardoní oferirà el seu concert d'Any Nou a la capella de l'Hospital Sant Jaume de Cardona. Una cita que, com és habitual, combina la interpretació de peces musicals i la recitació de poemes o textos d'autors cardonins. Enguany, els responsables de la formació cardonina han volgut dedicar el seu concert a Ramon Arnau Reitg (Cardona, 1931 – Manresa, 1994), estudiós i activista cultural cardoní  traspassat fa tot just un quart de segle.

Ramon Arnau Reitg


Arnau va exercir de facultatiu a les mines de Cardona i de professor a la Universitat Politècnica de Manresa, professions que va alternar de forma entusiasta amb l'estudi i la divulgació del patrimoni cultural cardoní al capdavant de l'entitat Foment Cardoní. Juntament amb l'eximi pintor Francesc Vicente (Gironella, 1934 – Cardona, 1994), finat també fa vit-i-cinc anys,  van impulsar la publicació d'obres divulgatives com La sal de Cardona (1979), el còmic Cardona, mil anys de la seva història (1986), el volum Terme de Cardona – Itineraris (1990) o el butlletí Cardona Oberta (1990); ambdós van ser pioners en la reivindicació del patrimoni salí i miner de Cardona i en la projecció del seu valor turístic; també van estar al peu del canó en l'organització d'actes d'important relleu cultural com les primeres Jornades de la Sal (1985), la commemoració del mil·lenari de la Carta de Repoblament (1986) o la celebració de la XXXIX Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos a Cardona (1994), a banda d'incomptables contribucions en tota mena d'iniciatives en pro de la cultura, l'art i el patrimoni de la vila ducal. El seu fou un cardonisme actiu i militant fins els darrers moments de vida.


Per tal d'homenatjar la figura de Ramon Arnau, la Coral Cardonina ha recuperat una selecció dels seus escrits de temàtica local publicats al butlletí Cardona Oberta, petites estampes literàries, de fina i acurada prosa, que seran recitades per diferents integrants de la formació coral. La lectura dels textos s'alternarà amb la interpretació de cançons  d'inspiració variada.

La vetllada musical tindrà lloc el proper diumenge 12 de gener, a les 17:30h i serà d'entrada gratuïta. 

 

Participació