Reis d'Orient

Prec als Reis d'Orient per la llibertat dels presos polítics

Per tercer any consecutiu, en la recepció al Claustre, el president de la Confraria demana als Reis d'Orient per la llibertat dels presos polítics i exiliats

per Ramon Estany , Solsona, 6 de gener de 2020 a les 18:43 |
Discurs de Mn. Josep M. Besora davant els Reis d'Orient | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els patges dels Reis d'Orient amb els obsequis per al Claustre Foto: Ramon Estany


La visita dels Reis d'Orient a Solsona té un dels seus punts culminants amb la recepció a la Capella del Claustre, un lloc emblemàtic per a molts fidels solsonins i on té lloc la benedicció de l'Infant Jesús.

En aquesta capella són rebuts per l'administrador del Claustre, Mn. Josep M. Besora, que a l'habitual salutació de benvinguda, acostuma a acompanyar una petició relacionada amb l'actualitat. D'aquesta manera, com ho ha fet els darrers dos anys, en la seva al·locució ha demanat per la llibertat dels presos polítics.
Mn. Besora ha iniciat el seu discurs de benvinguda reconeixent la disponibilitat de ses Majestats per complaure tant les il·lusions de petits i grans.

Però ha expressat la seva preocupació per que per tercera vegada "us hem de demanar un desig que tenim i que malauradament no s'ha vist realitzat. Aquest desig fet petició no és altre que la llibertat dels nostres presos polítics i el retorn dels que s'han vist obligats a anar a l'exili".

La Capella del Claustre i l'Escolania dirigits per Josep M. Tripiana i amb Joan Boix a l'orgue han obsequiat als Reis d'Orient amb una Nadala Foto: Ramon Estany


Per aquest motiu, "una vegada més us demanem que feu el que pogueu per qué pensem que com a reis, teniu influència. A més, estem segurs que penseu diferent a altres Reis que no se si són tant bones persones com vosaltres".

Mn. Besora ha acabat la seva petició desitjant que siguin generosos "amb tots els nostres infants i també pels que no ho són tant".
I ha finalitzat demanant que hi hagi vertadera justícia, "la veritat, ens fa molta falta", i adreçant-se als polítics, "que pensin més en el país i la seva gent, i menys en les seves cadires.
I per acabar, una petició a la Mare de Déu del Claustre, "per que ens ajudi a fer com vosaltres, que seguiu aquella estrella que us va dur fins a Betlem. Aquella estrella que sens dubte, ens portarà a tots a viure amb més pau i llibertat".
 

Foto: Ramon Estany

Els Reis no han marxat del Claustre sense havans obsequiar als nens i nenes de l'Escolania amb caramels Foto: Ramon Estany


 

 

Participació