Nadal

Els patges dels Reis han recollit a Solsona les cartes de 377 nens i nenes

A l'espai nadalenc de la Sala Polivalent el dia 24 s’hi va fer cagar el tió i el 31 al migdia s’hi celebraren “Les campanades infantils”

per Redacció , Solsona, 2 de gener de 2020 a les 16:50 |
Els patges reials han atès als infants que volien dur-los-hi les cartes | Ramon Estany

Foto: Ramon EstanyEl parc de Nadal Il·lujoc ha estat la principal novetat que presentava enguany l’agenda solsonina per festes. Durant la primera meitat de les vacances nadalenques, entre el 23 i el 31 de desembre, el públic de 0 a 14 anys ha tingut una àmplia oferta d’activitats a la Sala Polivalent, en una iniciativa de les regidories d’Educació i Cultura amb la col·laboració de la UBIC i Amisol que substitueix la pista de gel sintètic dels darrers anys. 


El parc de Nadal ha funcionat diàriament, excepte per Nadal i Sant Esteve, i en diferents horaris. Així, obrí de quatre de la tarda a vuit del vespre els dies 23, 24, 27 i 30; de deu a una i de quatre a vuit el dia 28, i de deu a una el 31. L’entrada, que només havien de pagar els infants, era de 5 euros per jornada, tot i que els establiments de la UBIC oferiren vals de descompte a la seva clientela.

L’Il·lujoc proposava tallers, una zona de multiactivitats, amb circuit de segways els dies 23 i 24; un circuit d’aventura els dies 27 i 28 i rocòdrom el 30 i el 31. També hi havia inflables i, per als més menuts, un espai de ludoteca. En tots els casos, els nens i nenes havien d’anar acompanyats almenys d’una persona adulta. A banda d’aquesta oferta, el dia 24 es convidà tota la quitxalla a fer cagar el tió de cinc a dos quarts de vuit i el 31 al punt del migdia, a celebrar “Les campanades infantils” amb crispetes.  


Per primera vegada, es confia la gestió d’aquesta activitat a l’empresa especialitzada Players Sport i Gestió. 

Visita dels patges, el dissabte 28

Cantada de nadales al vestíbul de la Sala Polivalent Foto: Ramon Estany


L’últim dissabte de l’any l’entrada al parc de Nadal ha estat gratuïta amb motiu de la visita dels patges reials i els escribes per recollir els desitjos dels nens i nenes solsonins. La ciutat ha repetit el format d’”Un dissabte amb els patges”, de deu a una i de quatre a vuit. Durant tota la jornada hi ha hagut tallers de temàtica nadalenca, un espai de ludoteca, inflables, multiactivitats i la màgica visita d’elfs. Igualment, s’amenitzà el dia amb cantades de nadales i altres actuacions musicals. En total, els patges han recollit en mà 362 cartes. També s'han dipositat 15 cartes a la bústia reial situada al vestíbul de la Sala.
 

La bústia dels Reis Mags Foto: Ramon Estany


Al parc de Nadal hi han treballat cinc monitors i monitores de la comarca, una coordinadora i una setena persona de suport en dies puntuals, a més de personal de l’empresa per conduir i supervisar determinades activitats. D’altra banda, cada dia hi havia servei de bar a càrrec d’Amisol. 
 

 

Participació