Ple Municipal

Ple extraordinari el dia 8 per resoldre les al·legacions al pressupost presentades per la CUP

La formació cupaire reclama la previsió d’una partida per mobilitzar el parc immobiliari i una altra per a l’estudi de viabilitat d’una piscina coberta, entre d’altres

per Redacció , Solsona, 30 de desembre de 2019 a les 15:28 |


El govern municipal proposa desestimar les al·legacions d’acord amb l’informe d’Intervenció

El 8 de gener a la una del migdia, l’Ajuntament de Solsona convoca un Ple extraordinari per aprovar definitivament el pressupost general del 2020. Ho requereix la necessitat de resoldre, per primera vegada, al·legacions al pressupost, que ha presentat el grup municipal d’ApS-CUP. 


Si bé a final de mes hi haurà la primera sessió ordinària de l’any, el consistori no vol esperar perquè el termini de resposta de les al·legacions acaba abans i “per evitar endarrerir l’entrada en vigor del pressupost i agilitar-lo al màxim”, afirma l’alcalde, David Rodríguez.


La formació que lidera Pilar Viladrich demana una reducció de la partida de retribucions de l’alcalde i els regidors amb dedicació parcial de l’equip de govern, així com la partida d’Alcaldia i Protocol, i considera que hi ha despeses que no estan previstes en el pressupost, com les que fan referència al tanatori, la implementació d’accions per mobilitzar el parc immobiliari de la ciutat i l’estudi de viabilitat d’una piscina coberta. Així mateix, assenyala que cal preveure com a ingressos les taxes del servei de llar d’infants municipal i la despesa que suposa la contractació de la cooperativa que la gestiona. 


El govern municipal proposarà desestimar aquestes al·legacions a partir de l’informe d’Intervenció, amb arguments que s’exposaran en el decurs del Ple. L’Ajuntament va aprovar a final de novembre el pressupost del proper exercici, que és de 9,5 milions d’euros, amb els vots a favor d’ERC, el posicionament contrari de Junts per Solsona i la CUP i l’abstenció de la regidora del PSC.  

 

Participació