Concert

El Cicle Orgues de Ponent i del Pirineu fa parada a Sant Llorenç de Morunys

Dissabte 28 de desembre a l'Església de Sant Llorenç de Morunys

per Redacció , Sant Llorenç de Morunys, 26 de desembre de 2019 a les 16:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Concert d’orgue dins el cicle Orgues de Ponent i del Pirineu i el XXI Festival de Música de Tardor a càrrec de Carlos Paterson, professor d’orgue del Conservatori Superior de Música de València
Dissabte 28 de desembre a l'Església de Sant Llorenç de Morunys. Hora: 18:30hP R O G R A M A
SEBASTIÁN AGUILERA DE HEREDIA (1561-1627) • TIENTO GRAN DE 4RT TO GABRIEL MENALT (1657-1687) • TIENTO PARTIT DE MÀ ESQUERRA DE 1ER TO JUAN BASEYA (SEGONA MEITAT DEL S. XVII) • TIENTO PARTIT DE DOS TIPLES DE 8È TO JOSÉ DE NEBRA (1702-1768) • BATALLA DE CLARINS FRANCISCO E. NARVAJAS (S. XVIII) • QUATRE VERSOS RAFAEL USTÁRIZ (S. XVIII) • SONATA EN SI BEMOLL MAJOR JOSÉ LIDÓN (1746-1827) • INTENTO A QUATRE VEUS FÉLIX MÁXIMO LÓPEZ (1742-1821) • PASTORAL ANÒNIM S. XVIII (ARXIU DE LA CATEDRAL D’ALBARRACÍN) • LA GRAN BATALLA DE MARENGOCARLOS PATERSON, organista Organista, pianista i compositor aragonès, format en les seves diferents disciplines a l’Instituto Musical Turolense i en el Conservatori Superior de Música de València amb mestres com Vincent Ros, José Luis González Uriol, Montserrat Torrent, Olivier Baumont, Anna Jastrzebska, Nairi Grigorian, Jan Willem Jansen, Jesús María Muneta, Antón García Abril i Eduardo Armenteros.

Es va graduar amb les més altes qualificacions, obtenint el Premi d’Honor d’orgue i el Premi Especial de Piano en el 20è aniversari de l’IMT. La seva activitat concertistica es desenvolupa principalment per Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Alemanya, Àustria, Suïssa i Regne Unit. Fundador de l’Asociación Cultural de Músicos de Teruel i dels cursos Brillant Magnus Quintet, és també membre del comitè arsc i organitzador del Concurs Internacional de Piano “Antón García Abril”, membre integrant del trio barroc Ars Amandi, fundador dels conjunts Affe Musicale i Brillant Magnus Quintet, actuant -amb aquest darrer- a nombrosos festivals de tot Espanya i de l’estranger i músic abanderat del segell Stomvi.


Ha realitzat enregistraments per a Ràdio Nacional d’Espanya i els segells discogràfics Mary-Water Producons i Warner Classics. Com a director musical, ha estat al capdavant de diferents agrupacions, com la Banda Municipal de Mallén i l’Agrupació Coral de l’Instut d’Arts Musicals a València. Com a compositor, cal destacar els seus temes If thou wilt, remember interpretat per Daniel Kavanagh; la Suite-Sonata per a piano Hugo & Daniela, enregistrada pel pianista internacional Brenno Ambrosini; música de cambra com In Paradisum, estrenada a la Zomerconcerten 2017 de Lovaina i recentment enregistrada pel presgiós trompesta Fred flors (Deutsche Grammophon Arst); i música coral i simfònica com Crux Fidelis i Alborada, aquesta darrera recentment estrenada al Palau de la Música de València.

És llicenciat en Dret per la UNED i màster d’investigació musical per la Universitat Internacional de La Rioja. L’any passat va iniciar a Brussel·les un programa de conferències sobre la música de la Cort de Carles V per a l’Instut Cervantes. Actualment és professor d’orgue del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, coordinador del Cicle de Música d’Orgue i Patrimoni del Govern d’Aragó, a més a més d’organista del monumental instrument Cabanilles de l’església del Sagrat Cor de València i professor de piano a l’Institut de les Arts Musicals de la mateixa ciutat.   www.carlospaterson.es

 

Participació