CUP-Solsona

La CUP denuncia que l'Ajuntament fa el manteniment gratuït dels jardins privats del Palau Episcopal

per CUP Solsona, Solsona | 5 de desembre de 2019 a les 22:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fa unes setmanes un veí ens va preguntar si sabíem si l'Ajuntament s'encarregava dels treballs de jardineria del Palau Episcopal, ja que havia vist els treballadors de la Brigada podant els rosers que donen al Vall Calent. Des de la CUP vam trametre la pregunta per correu electrònic a l'equip de govern i, al no rebre resposta, la vam portar al Ple.

La resposta va ser afirmativa, l'Ajuntament cuida gratuïtament el jardí privat del Palau, i des de fa molts anys i així seguirà sent. Els arguments que ho sostenen són la tradició de fer-ho i que aquest jardí, segons l'Ajuntament, tot i ser privat fa funció de verd públic i per tant se'n fan càrrec. 


Hi ha qui dirà que per quatre rosers és una tonteria fer soroll, però no és sols el que costa (cosa que hem demanat). Allò preocupant són els tractes de favor, les prerrogatives i el poder que segueix tenint l'Església a Solsona. Mentre es dedica a condicionar l'ajuda de Carites a les persones necessitades a l'evangelització, a atacar l'alliberament de la dona i al col·lectiu LGTBI i, amb zel, a immatricular-se un gran nombre de bens immòbles per tota la comarca, se li cuida amb els impostos de tothom el jardí, se li perdona l'IBI de les seves propietats no de culte (el dels temples el tenen perdonat per llei) o es dóna al seu representant tracte i honors d'auroritat pública. Desenganyem-nos, d'espais verds privats a Solsona dels que es podria considerar, cosa força subjectiva, que fan una funció pública n'hi ha més.

Si l'Ajuntament fa els treballs de jardineria justament d'aquest és pel tracte de favor que ha rebut sempre l'Església a Solsona, venint de temps grisos en que poder polític i poder eclesiàstic es barrejaven i eren imperants. Permetre que segueixi així és qüestió de voluntat política, i no la veiem enlloc. 


Ens preocupa també el to de la resposta a la nostra pregunta de l'Alcalde, tallant a la regidorade a qui anava dirigida i emprant una bel·ligerància força fora de lloc, fins al punt de titllar d'obsessió el fet de traslladar la pregunta feta per un veí al Ple i treballar per una laïcitat real a Solsona.

 

Participació