Govern d'Espanya

VIDEO El senador rinerenc Xavier Castellana promet per imperatiu legal la Constitución

per Ramon Estany , Solsonès, 3 de desembre de 2019 a les 21:34 |


Avui dimecres, 3 de desembre, s'ha constituït la XIV legislatura del govern d'Espanya, i hi ha hagut un protagonista solsonenc, el rinerenc Xavier Castellana, que ha acatat la constitució com a senador d'ERC per la provincia de Lleida.

Castellana, que repeteix per tercera vegada aquest acte ( va ser escollit senador per ERC el 2016 i el passat mes d'abril de 2019), ha utilitzat, com la resta dels seus companys i companyes, la següent forma d'acatament de la Constitució: "Per la llibertat dels presos i preses polítiques, pel retorn dels exiliats i exiliades, fins a la constitució de la república catalana, per imperatiu legal, sí, prometo".


ERC va guanyar les eleccions de Catalunya al Senat espanyol. En concret, els republicans van obtenir 11 senadors, molt per davant de Junts per Catalunya, que en va aconseguir 3, i el PSC, que tancava la representació dels partits catalans a la cambra alta estatal amb 2 senadors. A la circumscripció de Barcelona, ERC va aconseguir 3 senadors, Mirella Cortés, Ana María Surra i Robert Masih, mentre que el PSC va obtenir el quart en joc, Manuel Cruz, fins ara president de la cambra. El candidat de JxCat, Roger Español, va quedar fora del Senat. A Girona, ERC i JxCat van empatar a dos senadors cadascun, Jordi Martí i Elisenda Pérez en el cas dels republicans i Josep Maria Matamala i Josep Maria Cervera en el de Junts.
Pel que fa a la circumscripció de Lleida, també s'hi va imposar ERC, que envia a la cambra alta espanyola Sara Bailac, Miquel Camina i Xavier Castellana. Els quatre senadors lleidatans es completen amb Maria Teresa Rivero, de Junts per Catalunya.


Finalment, a la circumscripció de Tarragona els quatre senadors són Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà, d'ERC, i Santiago José Castellà, del PSC.

 

 

Participació